2015-02-04 16:05:00
Opel Corsa OPC
Opel Corsa OPC
Zdroj: Opel via autoexpress

Opel Corsa OPC sa predstaví v Ženeve. Má 205 koní a ostrý dizajn

Opel predstavil novú generáciu modelu Corsa pred takmer pol rokom. Teraz prichádza čas na najostrejšiu verziu.

Novú Corsu sme už mali možnosť vyskúšať. Je ľahká, svižná a pripravená odolávať mestským podmienkam. Jej dizajn pôsobí dynamicky, a tak nás už od začiatku lákal zamýšľať sa nad tým ako bude asi vyzerať najostrejšia verzia upravená značku OPC – Opel Performance Centrum.

Ostrý dizajn je ešte ostrejší, prítlačné krídlo a pozmenená predná maska tvoria základ úprav vzhľadu verzie OPC. Malý ostrý hatchback prichádza opäť výhradne v trojdverovej verzii. Interiér zahŕňa športové sedadlá viac ako podobné tým, ktoré nájdete v Astre OPC a Insignii OPC.

K imidžu nabúchaného modelu Corsa prispievajú aj 17-palcové disky z ľahkých zliatin, či dve koncovky výfuku, ktoré sú teraz umiestnené po okrajoch nárazníka narozdiel od predchádzajúcej generácie, ktorá ich mala v strede.

To najdôležitejšie sa ale skrýva Podkapotou. Tam sa skrýva vylepšený motor s objemom 1,6 litra s maximálnym výkonom 205 koní a s maximálnym krútiacim momentom 245 Nm. OPC sa pohralo s využiteľným spektrom otáčok a posunulo maximálny krútiaci moment nižšie. Ten je k dispozícii už pri 1900 ot/min namiesto 2250 ot/min predchádzajúcej generácie.

Motor má funkciu overboost, ktorá dočasne pridá ďalších 35 Nm v prípade potreby.

Vďaka úprave motora dokáže malá Corsa akcelerovať z nuly na 100 km/h za 6,8 sekundy.

Zdroj: Opel via autoexpress

Podľa niektorých zdrojov sa Opel hodlá zaradiť do zoznamu príplatkovej výbavy aj mechanický samosvorný diferenciál, čo ocení každý vyznávač rýchlej jazdy v zákrutách.

Viac sa o Corse dozvieme v priebehu nasledujúcich týždňov.

Ján Hargaš
ZDROJ: Opel, autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo