2015-01-28 15:49:00
Mitsubishi odhalí v Ženeve
Mitsubishi odhalí v Ženeve nový koncept
Zdroj: Mitsubishi Motors Company

Mitsubishi odhalí na autosalóne v Ženeve nový koncept crossoveru

Podľa automobilky to má byť predzvesť budúceho smerovania značky.

S príchodom významného jarného európskeho autosalónu začiatkom marca v Ženeve sa začínajú objavovať prvé zmienky a informácie o chystaných premiérach. Aj japonská automobilka Mitsubushi Motors predstaví na autosalóne v Ženeve vo svetovej premiére novinku. Okrem toho, že pochádza z dielne troch diamantov zatiaľ o nej veľa nevieme.

Podľa tlačovej správy vydanej značkou Mitsubishi má koncept naznačiť „renesanciu odvážneho dizajnu“ a o predzvesť budúceho smerovania Mitsubishi Motors Corporation k plug-in hybridným elektrickým technológiám („PHEV“) s pohonom 2WD ďalšej generácie, to všetko obsiahnuté v obľúbenom formáte značky Mitsubishi v podobe SUV/crossoveru...“

Značka v posledných rokoch dáva systematicky najavo svoj príklon k plug-in hybridom. Možno ide ale o viac – vôbec by sme sa nečudovali, keby ženevský koncept v skutočnosti predstavoval nástupcu starnúceho modelu Mitsubishi ASX.

Zdroj: Mitsubishi Motors Company

Prvé dva zverejnené obrázky naznačujú dynamickú bočnú siluetu s ostro zalomenými zadnými svetlami a prednú časť s výraznými lichobežníkovými motívmi.

Koncept ešte ani nemá meno, ale hlavné dizajnové znaky sú rozpoznateľné aj na týchto zatmavenými obrázkoch. Dovolili sme si ich trocha poupraviť, aby sa ešte viac  zvýraznili „ukryté“ tvary.

Zdroj: Mitsubishi Motors Company
Zdroj: Mitsubishi Motors Company

Automobilka samotná však prezradila ešte čosi. Auto má totiž stelesňovať Inteligentnú kombináciu kontinuity inžinierstva (elektromotor s vysokým výkonom, ...), nízkeho vplyvu na životné prostredie, dynamickú agilitu a vkusný športový dizajn, ktoré sú v centre diania automobilového trhu. Práve z tohto vyjadrenia sa nám zdá, že by mohlo ísť o nástupcu modelu ASX. Uvidíme...

Jozef Vydra
ZDROJ: Mitsubishi Motors Corporation

Komentáre k článku


Stream naživo