2014-11-11 11:19:46
Subaru Forester Exclusive
Subaru Forester Exclusive
Zdroj: Subaru

Subaru Forester Exclusive je najlepšie vybavený Lesník

Subaru predstavilo vrcholný stupeň výbavy Exclusive odvodený od výbavy Comfort. Kožené sedadlá, navigácia i bezkľúčový vstup.

Subaru pripravilo pre Slovensko nový stupeň výbavy Exclusive, ktorý sa zaradí na vrchol výbav, k dispozícii je so zaujímavou cenou.

Luxusná verzia Exclusive vychádza z najvyššieho stupňa vybavenia Comfort, ku ktorému pridáva štandardne kožené sedadlá, elektrické strešné okno, tónované zadné a bočné okná, bezkľúčový prístup do vozidla i štartovanie, elektrické otváranie batožinového priestoru a vstavaný navigačný systém na SD kartu.
Vybavenie top modelu Forester Exclusive okrem toho zahŕňa všetky prvky verzie Comfort vrátane xenónových svetlometov či dvojzónovej automatickej klimatizácie. Ku komfortu jazdy auta, štandardne postaveného na 17-palcových zliatinových diskoch, prispieva tempomat, cúvacia kamera i audiosystém s funkciou bluetooth na pripojenie mobilného telefónu.

Úžitkovú hodnotu zvyšujú elektricky osemsmerovo nastaviteľné sedadlo vodiča či delené zadné sedadlá, ktoré sa dajú otvoriť na diaľku z kufra. V zime poteší taký detail, akým je odmrazovanie skla pod prednými stieračmi, posádka ocení i vyhrievanie predných sedadiel.

Benzínový Forester 2.0i Exclusive s automatickou prevodovkou CVT je teraz dostupný za cenu 32 940 EUR s DPH. Vozidlá sú okamžite k dispozícii v striebornej alebo tmavošedej metalíze s príplatkom 527 EUR s DPH.

Zdroj: Subaru

Forester sa okrem stáleho pohonu všetkých štyroch kolies a motorov typu Boxer s vysokým krútiacim momentom od nízkych otáčok hrdí aj veľmi dobrými výsledkami v crash testoch a to ako v Európe tak i v USA.

Forester sa po prísnych bezpečnostných testoch v USA zaradil medzi najbezpečnejšie autá na americkom trhu. Disponuje aj nekompromisnou bezpečnostnou výbavou vrátane siedmich airbagov (aj kolenný pre vodiča), aktívnych opierok hlavy na predných sedadlách, funkcie núdzového brzdenia i elektronického stabilizačného systému VDC. Keďže si majitelia SUV svoje autá často vybavujú ťažným zariadením, VDC systém Forestera má aj funkciu stabilizácie prívesu.

V Európe získal Lesník päť hviezd a 91 % za ochranu dospelých i detí.

jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo