2014-10-27 11:55:19
toyota corolla
toyota corolla

Toyota je stále svetová jednotka. Volkswagen je už druhý!

Toyota je za prvých 9 mesiacov roka stále svetovou jednotkou v predaji áut. Volkswagen prvýkrát tesne predbehol General Motors.

Japonská automobilka Toyota si v prvých deviatich mesiacoch tohto roka udržala pozíciu svetovej jednotky, keď za sledované obdobie predala rekordných viac než 7,6 milióna vozidiel. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

Toyota uviedla, že za deväť mesiacov roka predala vo svete celkovo 7,615 milióna vozidiel, zhruba o 3 % viac než v rovnakom období minulého roka. Na 2. mieste skončil nemecký Volkswagen, ktorý ešte začiatkom októbra oznámil, že za prvé tri štvrťroky zvýšil predaj na 7,4 milióna áut. Tretiu pozíciu v rebríčku najväčších automobiliek obsadila tesne za Volkswagenom americká spoločnosť General Motors so 7,372 milióna predaných áut.

Toyota tak pokračuje v trende potvrdiť pozíciu svetovej jednotky aj za tento rok, pričom plánuje dosiahnuť nový rekord a predať 10,2 milióna áut. Najviac áut predala aj za šesť mesiacov tohto roka, keď ich počet dosiahol takmer 5,1 milióna. V minulom roku predala japonská spoločnosť rekordných 9,98 milióna áut. Na druhom mieste skončil GM a na treťom Volkswagen.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo