2014-10-16 13:20:00
Audi concept 2014
Audi concept 2014
Zdroj: Audi

Audi ukáže budúci vzhľad svojich modelov na tomto koncepte

Audi sa chystá na krok vpred a svoj nový dizajnový jazyk bude prezentovať už čoskoro na autosalóne v Los Angeles.

Audi vo februári tohto roka zamestnalo nového šéfdizajnéra značky 45-ročného Marca Lichteho, ktorý do štyroch kruhov prešiel z Volkswagenu. Jeho úlohou je predovšetkým stanoviť nový dizajnový smer automobilky. Prvé ovocie jeho práce budú môcť záujemcovia vidieť na novembrovom autosalóne v Los Angeles v USA.

Dovtedy nám všetkým bude musieť stačiť takáto skromná, mierne zatemnená fotografia konceptu, ktorý vzhľadom na minimum informácií môže predstavovať ako športové auto, tak crossover, či nebodaj veľké SUV.

Viacerí odhadujú, že by to mohol byť avizovaný nasledovník úspešného modelu BMW X6, ktorý sa rozhodol „napodobniť“ rovnako Mercedes ako Audi.

Od nového dizajnového jazyka automobilky si mnohí veľa sľubujú, už dlhšie bolo odborníkom jasné, že Audi sa akosi nemá kam pohnúť ďalej a potrebuje novú krv. Hlavne ak sa pozrieme na modely ako Audi A6 a A4, ktoré rozoznáte len, keď ich postavíte k sebe.

Očakávať však, že by Audi vykročilo opačným smerom ako všetky ostatné značky nemožno a tak nový dizajnový jazyk budeme v budúcnosti vídať na všetkých modeloch značky.

Lichte prezradil, že jeho snahou je vrátiť Audi to, čím sa stalo známe a dizajn urobiť športovejší, na pohľad ľahší a viac v štýle quattro. Uvidíme v novembri.

Ján Hargaš
ZDROJ: Audi

Komentáre k článku


Stream naživo