2014-10-02 12:55:00
PSA Peugeot Citroen
PSA Peugeot Citroen
Zdroj: autoblog

Uzatvorí PSA Peugeot Citroen užšiu spoluprácu s japonskou Hondou?

Možné to je, dvere pre spoluprácu sú otvorené, no najprv musí PSA dokončiť reštrukturalizáciu.

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën, ktorá je z hľadiska predaja deviatym najväčším výrobcom vozidiel na svete, je otvorená možnému novému partnerstvu, ale najskôr musí dokončiť svoju reštrukturalizáciu. Vyhlásil to generálny riaditeľ firmy Carlos Tavares pre francúzsku súkromnú rozhlasovú stanicu BFM Business. Informoval o tom portál Business Times.

Vo francúzskych médiách sa totiž objavili správy o možnom partnerstve Peugeotu s japonskou firmou Honda.

"Pre nás sú všetky možnosti otvorené, a doširoka otvorené," povedal Tavares, ale pripomenul že automobilka môže využiť nové a sľubné príležitosti až vtedy, keď dokončí reštrukturalizáciu.

"Bude hotová tak o dva až tri roky. Najprv je potrebné dať všetky záležitosti do poriadku, kým sa začneme obzerať po nových príležitostiach," dodal. Čo sa týka Hondy, uviedol len toľko, že ide o zhruba rovnako veľkú firmu ako PSA Peugeot Citroën, ktorá funguje sama bez nejakých problémov.

Peugeot v júli prekvapil výsledkami za 1. polrok 2014, keď jeho kľúčová automobilová divízia dosiahla prvýkrát po troch rokoch prevádzkový zisk 7 miliárd eur. To signalizuje, že plán reštrukturalizácie začína prinášať výsledky.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo