2014-09-30 10:47:16
Infiniti Q80 Inspiration
Infiniti Q80 Inspiration
Zdroj: Infiniti

Infiniti inšpiruje seba, možno aj vás. Toto je Q80 Inspiration. Inšpiruje?

Infiniti ako luxusná vetva značky Nissan, bude tiež prítomná na autosalóne v Paríži. Pri tejto príležitosti si pripravila tento koncept.

Už pred niekoľkými týždňami Infiniti avizovala, že do Paríža si prinesie niečo unikátne. Z jediného obrázku sme príliš nevedeli, čo to bude. Nasledoval druhý obrázok, ktorý nám objasnil, že predsa len ide o auto a nie o kosačku, či skrinku PC zostavy. Teraz prišiel tretí a konečne stojí za zmienku.

Pravda, ksichtík nevidieť, ale z troch obrázkov uvedených v galérii je celkom jasné ako tento koncept bude vyzerať potom, čo z neho strhnú plachtu na blížiacom sa autosalóne.

A o čo vlastne ide? No predsa o koncept. Konkrétne koncept štvordverového sedanu – fastback s obdivuhodnou dĺžkou, líniami a celkovým vzhľadom. Aby sme jeho parametre lepšie pochopili, naskytuje sa možnosť porovnať ho so súčasnými modelmi ako Porsche Panamera, či Audi A7. Q80 sa ich chystá prekonať vo všetkých rozmerových parametroch s výnimkou výšky.

Q80 Inspiration má názov ako šitý na mieru. Nejde o žiadne zahmlievanie a nejde dokonca ani o potenciálny produkčný model. Je to koncept a v podobe konceptu aj zostane. Inšpirovať má štyri dizajnérske štúdia, ktoré má značka vo svete k novým modelom a novému dizajnu.

Je celkom pravdepodobné, že o Q80 ako o mimoriadne dynamickej limuzíne ešte budeme počuť, z tlačových informácií značky vyplýva, že Infiniti má záujem o vstup do kategórie veľkých fastbackov. Reálna podoba však bude pravdepodobne mierne odlišná od tej na obrázku. Podľa viacerých zdrojov má byť Q80 Inspiration inšpiráciou pre novú vlajkovú loď značky.

Ale o tom, až potom, i keď to nemusí byť ani potom... Radšej sa teda inšpirujme...

Ján Hargaš
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo