2014-09-16 13:10:34
Fiat 500X
Fiat 500X
Zdroj: Quattroruote Forums

Toto je náhrada za Sedici – nové malé SUV menom Fiat 500X. Hmm...

Nevyzerá zle! Modelový rad automobilky Fiat sa neustále rozrastá. Do Paríža táto ex-talianska značka privezie malé SUV 500X

Model Fiat Sedici je u nás známy skôr pod inou značkou – Suzuki SX4. Dvojčatá vyrábané v spolupráci medzi japonskou značkou Suzuki a talianským Fiatom už končia svoju éru. Fiat tak do horúceho segmentu malých SUV potreboval novinku a novinka na seba nenechala dlho čakať. Opäť to v rámci koncernovej stratégie nie je jedináčik, má svoje dvojča. Dvojča menom Odpadlík – Jeep Renegade.

Zatiaľ čo Jeep Renegade sa stretol s veľmi rozpačitými reakciami a musíte naň pozerať dlhšie, aby vám padol do oka, malý-veľký Fiat 500X sa zdá byť vydarenejšou verziou. Teda aspoň čo sa vzhľadu problematickej zadnej časti týka. Mimochodom, aj vám pripomína malé GLA od Medveďa?

Fiat sa rozhodol založiť takmer celý svoj modelový rad na legendárnej Päťstovke. Od malého Fiatu 500 až po sedemmiestny Fiat 500 L Living. Ten sa mimochodom dočasne prestal vyrábať v Srbsku - záujem je minimálny. Teraz prichádza 500X s miernymi terénnymi chúťkami. Očakávajú sa ako benzínové, tak i naftové agregáty, a tiež náhon na predné i na všetky štyri kolesá.

Na internete sa objavila iba jedna jediná fotografia a na ňu sa pozeráte. Podstatne viac ich príde tesne pred premiérou, ktorá by mala byť už o týždeň v Paríži.

Zdroj: Quattroruote Forums

Ján Hargaš
ZDROJ: Quattroruote

Komentáre k článku


Stream naživo