2014-08-31 11:50:00
Dacia Sandero RS by
Dacia Sandero RS by mohla vyzerať aj takto
Zdroj: virtuel-car

Dacia Sandero RS? Neuveríte, ale už sa chystá! Bude to najlacnejší hot-hatch?

Dacia Sandero je aj u nás mimoriadne populárny model. Prichádza jeho športovejšia verzia. Mala by byť označená ako RS.

Dacia nepatrí k značkám, ktoré by si zakladali na účasti v športových podujatiach. Zažili sme niekoľko pokusov, no šport dlhodobo patrí do portfólia materskej automobilky Renault. Lenže Patrice Ratti z oddelenia Renault Sport Technologies mal na nedávnom autosalóne v Moskve prezradiť, že sa skutočne chystá športová verzia lacného hatchbacku od Dacie.

Zdá sa tak, že vízie nezávislých majstrov Photoshopu nakoniec predsa nebudú až tak vzdialené realite. Veď obrázky športového Sandera sa na internete objavili už pred viac ako rokom a nie raz. Nikdy však nešlo o oficiálne fotografie ale o predstavy a rendery fanúšikov motorizmu a Dacie ako takej. Sandero RS teda bude.

Akurát, že sa nebude predávať pod značkou Dacie. Tí, ktorí sa do politiky Renaultu vyznajú už teraz tušia, že Sandero RS nebude k dispozícii ani na našom ani na inom trhu v rámci EÚ. Renault totiž chystá Sandero RS pre Rusko a obdobné trhy na východ od nás.

Volať sa bude Renault Sandero RS, keďže v takom Rusku sa autá od Dacie predávajú pod značkou Renault. Patrice Ratti potvrdil, že Sandero RS bude spolu so športovým Twingom vstupnou bránou do športového sveta Renaultu. Veľké výkonnostné posuny však netreba očakávať. Súčasná najvýkonnejšia verzia Sandera má Podkapotou 1,6 litrový benzínový motor s výkonom 101 koní. Je tak celkom možné, že pre verziu RS použije Renault jeden z prepĺňaných motorov (napr. 0,9 TCe, alebo 1,2 TCe), no pokojne môže ísť iba o vylepšenú verziu danej „jednašestky.“

Na moskovskom autosalóne tiež zazneli informácie o pripravovanom malom športovom SUV od Renaultu. Očakávať tak môžeme nadupanú verziu Capturu. Hádam tá už sa objaví aj na Západe...

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo