2014-08-11 15:26:00
BMW X4 M40i
BMW X4 M40i
Zdroj: autoblog.com

Dostane nová X4 aj písmenko M? Tieto fotografie tomu nasvedčujú

Otázka ale znie, či dostane písmenko, alebo to bude ozajstné nefalšované plnokrvné M-ko tak ako pri X6-ke. Zatiaľ sa zdá, že len písmenko.

To však neznamená, že od divízie M získa iba zopár plastov a spomínané písmenko(písmenko-písmenko...). I keď sa v Mníchove zatiaľ o plnokrvnom M-ku pre model X4 nerozhodlo, zdá sa, že X4 bude mať M verziu, podobne ako ju má BMW radu 1 a radu 2.

Fotografie zachytávajú model X4 počas testovania v Nemecku, zahalený do miernej kamufláže. Kamufláž zakrýva práve tie časti vozidla, ktoré by sa mali odlišovať od pôvodného modelu.

Podkapotou BMW X4 M40i by mal byť ten istý prepĺňaný radový šesťvalec ako v prípade vyššie spomenutých modelov s odhadovaným výkonom okolo 330 a viac koní, čo je na menšie z dvojice v súčasnosti ponúkaných SUV kupé viac než dosť.

Či sa však fanúšikovia kupé na vysokých opätkoch (X4, X6) dočkajú aj plnokrvnej M verzie X4-ky zatiaľ isté nie je. Uvidíme neskôr.

 V súčasnosti je najvýkonnejšou verziou tohto modelu X4 35i s benzínovým šesťvalcom naladeným na 225 kW (306 koní) a 400 Nm.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo