2014-07-03 13:42:04
Ford C-Max dostane facelift
Ford C-Max dostane facelift
Zdroj: automedia

Ford C-MAX dostane facelift ala Aston Martin

S novou tvárou sa už predstavila Fiesta i Focus, videli sme aj nové Mondeo. Obľúbené rodinné MPV C-MAX je ďalšie na rade.

Nový dizajnový jazyk Fordu najľahšie spoznať podľa veľkého grilu na prednej maske. Tá mnohým pripomína vzhľad luxusnej britskej značky Aston Martin a treba povedať, že ani Fordu, ani Aston Martinu toto prirovnávanie nijako zvlášť nevadí.

Druhá generácia úspešného MPV C-Max prišla do showroomov v priebehu roka 2010. Po štyroch rokoch prišiel čas na facelift. Ten okrem novej prednej masky zahŕňa aj mierne vyhľadenie línii v zadnej časti auta.

Vpredu okrem už spomínaného grilu vidieť úpravy na hmlových svetlometoch, zmenený je aj nárazník. Bočných častí karosérie sa facelift vôbec nedotkol. Vzadu je tiež zmenený nárazník.

Fotky boli urobené v Nemecku počas testovania, no automobilka k pripravovanému faceliftu nič neprezradila. Nevieme teda ani to, či sa zmeny dotknú aj motorov, no predpoklad veľkých zmien tu nie je. Rovnako sa neočakávajú drastické úpravy interiéru, no môžu pribudnúť nové elektronické pikošky, asistenti, či vynovený infotainment.

Viac však zistíme až v priebehu roka. Na jeho záver sa pravdepodobne chystá aj odhalenie auta. Predaj by mohol začať na prelome rokov, no isté zatiaľ nie je nič.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo