2014-05-20 14:05:44
Nissan 370Z Nismo 2015
Nissan 370Z Nismo 2015
Zdroj: Nissan

VIDEO: Facelift Nissanu 370Z Nismo videli ako prví milovníci značky

A teraz sme na rad prišli i my. Vynovený model 370Z Nismo je dravší a obdarený novými technológiami.

Najvýraznejšie zmeny je možné vidieť na prednej maske a v zadnej časti. Maske dominuje vynovený gril a nové denné LED svietenie. Novinkou sú i červené lišty, ako vpredu, tak i po bokoch karosérie, na spätných zrkadlách i na zadnom nárazníku. Zadný spoiler tiež prešiel úpravou, pôsobí menší.

Novinkou v interiéry sú sedadlá Recaro v kombinácii koža alcantara vyrobené špeciálne pre potreby tohto modelu. Pre Nismo je už k dispozícii i 7-stupňový automat – na želanie. Základom zostáva 6-stupňový manuál so synchronizáciou otáčok (radenie je bez poklesu otáčok).

K Nismu si možno pribaliť nové devätnásť palcové disky a balíček TECH, ktorý zahŕňa niekoľko moderných doplnkov výbavy vrátane navigácie s harddiskom a sedem palcovým displejom, zadnou parkovacou kamerou, audio sústavou Bose a možnosťou prehrávať hudbu z mobilu cez pripojenie Bluetooth.

Podstatou verzie Nismo však nie je vzhľad a športové sedačky, ale ostrejšie schopnosti. Samozrejmosťou je 3,7 litrová benzínová V6-tka s maximálnym výkonom zvýšeným na 350 k a krútiacim momentom 374 Nm. K tomu treba prirátať športový diferenciál zadnej nápravy a väčšie, výkonnejšie Nismo brzdy. Nový model na rok 2015 sa do predaja v USA dostane už v lete tohto roka. Európa by mala nasledovať neskôr.

Prikladáme video z akcie fanúšikov značiek Nissan, Infiniti a Datsun, kde sa vynovené Nismo ukázalo verejnosti.

Ján Hargaš
ZDROJ: Nissan, motorauthority

Komentáre k článku


Stream naživo