2014-05-06 14:42:34
Elektromobily dostali zelenú aj
Elektromobily dostali zelenú aj v Eurovei
Zdroj: Ján Hargaš

Elektromobily sú čoraz obľúbenejšie. Dnes si jeden môžete zdarma vyskúšať!

V Európe sú ekologické autá stále obľúbenejšie. Aj na Slovensku je ich viac. Aké vlastne sú, môžete zistiť už dnes.

Stačí vybehnúť do bratislavskej Eurovey, kde sa pri príležitosti dňa elektromobility koná akcia plná elektrického bzučania.

Práve dnes si môžete vyskúšať jedno z elektrických áut a tiež máte možnosť vyhrať takúto potvorku na víkend. Stačí tam prísť, všetko podstatné sa dozviete tam.

Síce Slovensko v porovnaní so západnou Európou zaostáva, ak ide o obľubu elektrických áut, už dnes je jasné, že elektrické vozidlá budú dostávať čoraz väčší priestor. Môže za to aj snaha Európskej Únie, ktorá chce aby po našich cestách jazdilo viac elektromobilov. Nedávno odsúhlasila štandard pre nabíjacie stanice a jedným z jej cieľov je rozšíriť sieť týchto staníc tak, aby vodiči nikdy nemali nedostatok energie.

Práve preto sa dnes uviedla do prevádzky ďalšia dobíjacia stanica priamo v podzemných garážach v Eurovey. Okrem tejto stanice je obdobná aj v Auparku a na ďalších miestach hlavného mesta. Ak už doma elektromobil máte, vedzte, že celý máj sa môžete „nabiť“ v Eurovey zadarmo!

Na to, aby sa elektroautá rozšírili aj u nás treba okrem iného aj takéto stanice. Ako dokazuje nová dobíjacia stanica v Eurovei, snaha tu je. Zatiaľ by ste však iba na elektrinu z dobíjacích staníc zo Západu na Východ Slovenska neprešli.

Ak to dnes poobede do nákupného centra na nábreží Dunaja nestíhate, pozrite si aspoň obrázky z akcie vo fotogalérii.

Ján Hargaš
ZDROJ: IFT

Komentáre k článku


Stream naživo