2014-04-17 03:35:00
Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
Zdroj: Peugeot

Peugeot 2008 sa chystá na Dakar. Verí si, pohon 4x4 nepotrebuje!

Že vám zobrazené vozidlo 2008-čku príliš nepripomína? Nevadí Peugeot 2008 DKR sa pôvodnou 2008-čkou iba inšpiroval.

A aj to len z hľadiska dizajnu. A vadí to?

Veď skúste s malým SUV čeliť nástrahám Dakaru! Niečo však Peugeot 2008 DKR s tým pôvodným má spoločné – je to náhon len na jednu nápravu.

Peugeot si povedal, že pri svojom návrate na rely Dakar nepotrebuje poháňať všetky štyri kolesá. Stačí mu poháňať dve. Francúzi sa však dobrovoľne nepripravili o výhodu 4x4 oproti totálne dominujúcemu tímu MINI. Nie, oni vedia čo robia. Ak totiž ich pretekársky špeciál nemá pohon všetkých kolies, platia pre nich menej prísne pravidlá, a tak môžu obuť napríklad 37 palcové pneumatiky Michelin. No a to je už iný kaliber.

Tvorcom dakarského špeciálu sa podarilo vyrobiť drsnú mašinu, ktorej vzhľad je (konečne) v symbióze s levom v znaku. Zatiaľ sa nevie, čo bude mať auto Pod kapotou, isté však je, že Peugeot pri výbere svojho tímu stavil na francúzsku, či prinajmenšom európsku kartu a to je viac ako chvályhodné. Za volant sa posadia veteráni rely Cyril Despres a Carlos Sainz. Hlavným sponzorom Peugeotu je Red Bull a pneumatiky dodáva ako už bolo spomenuté Michelin.

Peugeot v rely Dakar rozhodne nie je nováčik, aj keď v nej absentoval pomerne dlho. Na konci osemdesiatych rokov však v súťaži dokázal dominovať a to s autami Peugeot 205 T16 a 405 T16.

Pozrite si nového, mladého a ambiciózneho francúzskeho leva na prvých fotografiách a nezabudnite spustiť aj dramatické predstavovacie video. Auto vyzerá naozaj skvelo, čo poviete?

Ján Hargaš
ZDROJ: Peugeot, autoblog.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo