2014-03-10 14:20:00
VW Golf GTI Dark
VW Golf GTI Dark Edition od ABT Sportsline
Zdroj: ABT

FOTO: Golf GTI dostal čierny latex, červený bičík a R-ovných 300 koní

Spoločnosť ABT Sportsline, zaoberajúca sa tuningom a modifikáciou všetkého so znakom VW upravila aj „Gétéíčko.“

Volkswagen GTI s úpravou od ABT Sportsline má výkon rovnajúci sa Golfu R. Navyše dostal elegantnú a príťažlivú úpravu dizajnu v kombinácii čiernej a červenej. Diaboľský vzhľad s červenými linkami pod očami je podporený 20-palcovými kolesami ako inak v čierno-červenej kombinácii.

ABT Sportsline tak dalo za vznik špecifikácii s názvom Golf GTI Dark Edition. Okrem farebnej úpravy a kolies dodali tiež aero kit na predný a zadný nárazník, bočné „sukienky“, strešný spoiler a tmavšie zadné svetlá. Vnútrajšok zostal v podstate nezmenený, ak nerátame koberčeky s názvom tunera... Úpravy by sa mohli zdať minimalistické, no v prípade vydareného GTI ani viac netreba.

Otázka by teda mohla znieť, načo je „vytunený“ Golf s výkonom totožným s modelom R. Žeby si tak človek mohol zadovážiť lacnejšie R-ko? Skôr nie, aj keď je pravda, že cena týchto úprav ešte nie je známa. Skôr ide o individualizáciu a tiež skutočnosť, že z hľadiska cvengu, či histórie je pre niekoho GTI viac než R.

Vďaka úpravám od nemeckej firmy ABT má GTI spomínaný výkon 220 kW (300 k), čo je o 58 kW (80 k) viac než má pôvodné GTI-čko. Z toho dôvodu sa Golf GTI Dark Edition rozbehne z nuly na sto za 5,8 s., čo je o 6 desatín sekundy rýchlejšie než originál.

Obrázky nájdete v galérii.

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo