2014-02-17 12:14:42
McLaren 650 S
McLaren 650 S

Unikli prvé fotky a video superšportu McLaren 650S! Vieme detaily

Predčasne odhalený McLaren 650S sa chystá do Ženevy. Pozrite si prvé fotografie a video s komentárom šéfa produkcie automobilky!

Nový a dosť dlho očakávaný McLaren 650S sa má oficiálne predstaviť na nadchádzajúcom autosalóne v Ženeve. Z fotenia a predstavenia auta exkluzívnemu obecentstvu unikli fotografie i video s komentárom šéfa produkcie McLarenu.

McLaren 650S sa vtlačí do medzierky medzi dva súčasné modely McLarenu – 12C a P1.

Auto už na prvý pohľad zaujme dizajnom. Zatiaľ čo predná časť a svetlá sa ponášajú na novšiu P1-tku, boky a „zadok“ má auto odvodené od 12C. Ak to vezmeme z inej perspektívy, možno povedať, že 650S je upravený model 12C s ksichtíkom čiastočne kopírujúcim P1-tku.

Ak sa vám názov 650S zdá byť akosi zmätočný, nezúfajte. Aj keď sú názvy modelového radu McLarenu na prvý pohľad nesúvisiace, aj označenie 650S má zmysel. Hlavne ak si pozriete údaje o výkone. 650S má 478 kW (650 k), ktoré získava z 3,8 litrového dvakrát prepĺňaného benzínového motora V8. Ten istý motor má pod kapotou tak 12C ako i P1, no inak naladený. P1 má navyše elektromotor.  

Šéf produkcie McLarenu Jamie Corstorphine, ktorého si môžete vypočuť vo videu hovorí, že jednou z najvýznamnejších noviniek v novom aute je inteligentná prevodovka umožňujúca veľmi rýchle radenie, aj o niekoľko stupňov. Prevodovka okrem iného sama rýchlo pochopí ak ide vodičovi o maximálny výkon, či naopak o ležérne jazdenie v okolí Wokingu (napr.).

To je zatiaľ všetko. Uniknuté obrázky sú síce v nízkom rozlíšení, no ako náhle sa k nám dostanú väčšie, dáme vám vedieť. Na predstavu o tom ako auto vyzerá stačia, lepšie však je už spomínané video umiestnené nižšie.

Ján Hargaš
ZDROJ: drive.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo