2014-02-11 11:33:50
Ferrari avizuje odhalenie nového
Ferrari avizuje odhalenie nového modelu už v stredu 12.2.2014
Zdroj: Ferrari S.p.A.

Ferrari prinesie na ženevský autosalón ako novinku 149 M Project

Svetová premiéra nového modelu v štýle Californie však bude cez internet už zajtra!

Spôsobí Ferrari na autosalóne v Ženeve podobný rozruch, ako pred rokom s LaFerrari? Tak grandiózne predstavenie to však zasa nebude, hoci sa Ferrari snaží a v poslednom čase prináša novinky častejšie. Už pred časom firma z Maranella avizovala, že pripraví pokračovateľa modelu California. Alebo lepšie povedané, jeho druhú generáciu. Napovedá to aj označenie 149 M, kde 149-ka patrí Californii, a M je ako „Modificati“ teda upravené, zmenené. Ale nie celkom nové.

Dobre, môže byť, že sa zmenia aj niektoré vonkajšie znaky auta, ktoré by vraj mali viac pripomínať model F12 Berlinetta, ale oveľa viac bude oku na prvý pohľad ukryté. Čo sa však zmení výrazne, to bude zvuk, lebo nový má byť v prvom rade motor.

Jeho zvuk tiež nie je celkom neznámy. Príprava nového modelu nejaký čas trvá a skúšky tiež, aby bolo všetko tip – top. Nepôjde však zrejme o žiadne skutočne veľké prekvapenie, aj keď oficiálna stránka sa snaží napovedať, že pôjde o super mega bombu...

Vie sa, že Ferrari už dávnejšie testovalo 3,8 litrový vidlicový osemvalec dopovaný turbom, ktorý vyrába pre Maserati Quattroporte. Objavili sa aj zábery z testovania na továrenskom okruhu vo Fiorane, kde však auto nejazdilo na plný plyn a zvuk motora tak mnohí prirovnávali k menej výkonným vozidlám. No ktovie, ako to bude vyzerať po stlačení akcelerátora až na podlahu.

Motor by mal mať výkon 390 kW (530 k) na rozdiel od sériovej verzie Californie, ktorá má „iba“ 360 kW (490 k). Zmena je zrejme spôsobená osadením dvoma turbodúchadlami. Očakáva sa však aj osvieženie vzhľadu interiéru a ... ale viete čo? Nechajme si to na zajtra, kedy sa  novinka naozaj predstaví!

Zdroj: Ferrari.com
Zdroj: autocar.co.uk

Jozef Vydra
ZDROJ: Ferrari

Komentáre k článku


Stream naživo