2014-01-08 14:17:01
Škoda uviedla nového Yetiho
Škoda uviedla nového Yetiho netradične pod holým nebom a symbolicky na lade.
Zdroj: Ján Hargaš

Nová Škoda Yeti dorazila na Slovensko. Pozrite si prekvapivý cenník!

Škoda dnes oficiálne uviedla faceliftovaný model Yeti na slovenský trh. Nový Snežný muž je lacnejší než predchodca.

A platí to pre všetky motorizácie. Čo je ešte zaujímavejšie, čím vyšší stupeň výbavy, tým väčší je rozdiel v cenách v porovnaní so starším modelom. Základný model s motorom 1,2 TSI 77 kW (105k) vo výbave Active je v ponuke za 13 999, čo je o 588 EUR menej ako pred faceliftom.

Pri naftovej motorizácii 81 kW (110 k) s pohonom 4x4, s manuálnou prevodovkou a v najvyššej výbave Laurin a Klement sa cenový rozdiel zvýšil na 1038 EUR. Najväčší rozdiel v cene jednotlivých výbav je vo výbave Mont Blanc (tá istá naftová motorizácia), v ktorej môžu zákazníci Yetiho kúpiť o 1718 EUR lacnejšie (aj keď treba pripomenúť, že Mont Blanc je pri novom Yetim iba akciová výbava).

Už od začiatku predaja je Yeti dostupný v dvoch akciových výbavách. Prvá má názov Smile s cenovkou od 16 349 EUR (1,2 TSI 77 kW) a oproti základnej výbave Active má okrem iných tieto prvky: klimatizáciu s mechanickou reguláciou, rádio BLUES s CD a MP3, diaľkové ovládanie centrálneho zamykania, tempomat, el. vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, palubný počítač, tónované zasklenie, ochranné bočné lišty vo farbe karosérie a predné hmlové svetlomety (Yeti do mesta), OFF ROAD systém (platí len pre 4x4) a 16-palcové disky z ľahkých zliatin.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Druhá akciová výbava má názov Mont Blanc a v cenníku sa nachádza medzi Ambition a Elegance. S manuálnou prevodovkou a motorom 1,2 TSI 77 kW (105 k) je v ponuke s cenou od 18 549 €. V porovnaní s výbavovým stupňom Ambition prinesie navyše okrem iného aj predné hmlové svetlomety s CORNER funkciou, rádio SWING s CD a MP3 a s ďalšími štyrmi reproduktormi vzadu, vyhrievanie predných sedadiel, trojramenný multifunkčný kožený volant, malý kožený paket, Maxi DOT displej, aut. klimatizáciu Climatronic, parkovacie senzory vzadu a 17-palcové disky z ľahkých zliatin.

Pre slovenského zákazníka je dôležitejšie, že Yetiho s pohonom 4x4 získa od 17 639 € s motorom 1,8 TSI 118 kW (160 k) s manuálnou prevodovkou a v základnej výbave Active. V prípade preferovaného naftového pohonu je pre 4x4 základom motor 2,0 TDI 81 kW (110 k) za 17 999 € vo výbave Active a 22 549 € v akciovej výbave Mont Blanc. Ďalšie ceny a výbavy ako i spotrebu a emisie jednotlivých motorizácií nájdete v priloženom cenníku. Škoda k dnešnému dňu spustila aj konfigurátor, a tak si požadované prvky výbavy môžete na auto nahádzať už dnes. 10. 1., teda v piatok budú mať predajcovia Škody Deň otvorených dverí, takže si v prípade záujmu Yetiho môžete odskúšať osobne.

Zdroj: SKoda

Všetky novinky, ktorými sa Yeti líši od predchodcu sme už detailne opísali v tomto článku. Schopnosti Yetiho v teréne sme odskúšali tu. Len pre pripomenutie sa Yeti ponúka v dvoch verziách – Yeti a Yeti Outdoor. (Iba) Yeti je pripravený skôr na mesto, oproti Outdooru pôsobí estetickejšie. Outdoor je zas dizajnovo ostrejší, má viacero viditeľných ochranných prvkov a na prvý pohľad je lepšie pripravený do terénu. Yeti prichádza s priehrštím Simply Clever riešení, ako sú: priehradka na reflexnú vestu pod sedadlom vodiča, kôš na odpadky, prenosné LED svietidlo do batožinového priestoru, sklopné sedadlo spolujazdca, obojstranný koberec v kufri, rôzne držiaky, odkladacie priestory a iné.

Potešia známe sedadlá VarioFlex ako i medzipodlaha v batožinovom priestore. Pohon 4x4 zabezpečuje Haldex novej generácie a bezpečnosť má na starosti okrem hŕby elektronických pomocníkov aj tlupa airbagov na čele s hlavovými, bočnými a kolenným pre vodiča. Do kufra sa zmestí do 510 litrov hocičoho a v prípade potreby je možné použiť vyberateľnú plastovú vaničku.

Škoda uviedla Yetiho netradične pod holým nebom a symbolicky (ako správneho Snežného muža) na ľade. Sneh žiaľ absentoval, ale ten sa zatiaľ objednať nedá... Pri predstavovaní Škode pomohli tom elegantné krasokorčuliarky.

Zdroj: SKoda

 

 

jh
ZDROJ: Škodaauto

Komentáre k článku


Stream naživo