2013-12-18 11:35:00
Dacia Duster pickup
Dacia Duster pick up
Zdroj: autoiindustry.ro

Bude mať Dacia Duster verziu pickup? Prototyp brázdi rumunské cesty

Nie je to tak dávno, čo Dacia ukončila výrobu Loganu pick-up. Zdalo sa, že nebude mať nástupcu, no pravdepodobne ho nájde v Dusterovi.

Duster je jedno z najlacnejších áut poskytujúcich pohon 4x4, pričom zároveň patrí medzi najschopnejšie v teréne (minimálne v porovnaní s ostatnými SUV). Pick-up Duster by tak mohol byť podstatne zaujímavejší než spomínaná verzia Loganu. Vyššia svetlá výška, a teda lepšia priechodnosť terénom by mohlo hrať do karát tým, ktorí potrebujú lacnú a dobrú pracovnú silu, ktorá v teréne zvládne tvrdšie zaobchádzanie.

Podľa informácií portálu Autoindustry je tento prototyp vyrobený na objednávku. Zadávateľ chcel viacúčelové vozidlo s veľkým otvoreným nakladacím priestorom a schopnosťami v teréne. Auto postavila externá firma venujúca sa úprave automobilov značky Duster. Firma Romturingia je známa najmä sanitkami s logom Dacie. Napriek tomu stavba Duster pick-upa nešla úplne mimo značky. Vývojové centrum Renault v Rumunsku poskytlo technické zázemie a diely na prestavbu.

Nevedno s akým motorom toto špecifické auto brázdi cesty, má však šesťstupňovú prevodovku, nakladací priestor má dĺžku 1,7 metra, nosnosť je 400 kg a auto je vybavené pohonom 4x4.

Podľa všetkého by sa k prototypu a k prípadnej výrobe mala vyjadriť aj samotná automobilka, a to v dohľadnom čase. Čo poviete, našiel by Duster pick-up uplatnenie?  

Zdroj: autoiindustry.ro
Zdroj: autoiindustry.ro

jh
ZDROJ: autoindustry.ro

Komentáre k článku


Stream naživo