2013-12-06 05:05:00
Volkswagen Passat B8
Volkswagen Passat B8
Zdroj: carscoops.com

Nový Volkswagen Passat B8: Prvé špionážne fotky!

Server carscoops.com priniesol prvé fotografie kamuflovaného Passatu B8. Kamufláž je síce účinná, no aj tak je vidieť, že B8 už nebude len facelift

A to isté dávajú tušiť aj informácie, ktoré sa k nám od prvého informovania o novej verzii priniesli. B8-čka má byť postavená na modulárnej platforme MQB, čo už samo o sebe znamená, že nový Passat bude naozaj nový. Nie tak ako súčasná B7-čka, ktorá bola pri všetkej snahe len faceliftom verzie B6.

Passat by sa mal v celej svojej kráse ukázať na budúci rok, no príprava a testovanie modelu sú už v plnom prúde. VW Passat by mal poskytnúť okrem klasickej verzie sedan a kombi/variant aj verziu štvordverového kupé, ale dostupný by mal byť i kabriolet. Kým sa dané verzie neukážu svetu nemôžeme to tvrdiť definitívne, avšak takáto možnosť je viac než pravdepodobná.

MQB by malo Passatu pomôcť zhodiť nejaké to kilečko. Platforma by tiež mala pomôcť zväčšiť vnútorný priestor auta, a to ako pre pasažierov tak i pre batožinu. Volkswagen si od nasadenia Passatu na platforme MQB sľubuje zvýšenie ziskov. Paleta motorov, ktoré má Passat k dispozícii je naozaj široká. V súčasnosti mu ako základ slúži motor 1,4 TSI pre benzín a 1,6 TDI pre naftu. Do budúcna sa hovorí aj o hybridnej a plug-in verzii.

Ak sa na fotografie zahľadíte, zistíte, že zmeny dizajnu opäť nebudú veľké, no niekoľko ich tam vidieť je. Passat pôsobí agresívnejšie a zároveň kompaktnejšie. Najviac zaujmú široké koncovky výfukov, ktoré naznačujú, že Pod kapotou by mohol mať Passat skutočné peklo. Mohol... ale nebude :)

Zdroj: carscoops.com

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo