2013-09-27 04:15:00
Volvo Concept Coupe a
Volvo Concept Coupe a Volvo P1800
Zdroj: Volvo

FOTO: Tento skvost možno predsa uzrie svetlo sveta. Volvo P1800 sa vracia!

Vyzerá to tak. Po obrovskom úspechu vo Frankfurte chladní severania (a aj Číňania) asi obmäkli. Najkrajšie auto vo Frankfurte sa môže objaviť na ozajstných cestách.

Pri pohľade naň sa musí rozbúchať srdce každému, komu namiesto krvi v žilách koluje benzín (či aspoň prímes). Neexistujú lepšie slová, ktoré by auto opísali než absolútna krása. Legenda od Volva s názvom P1800 síce neobživne, no jeho nádherný nástupca Volvo Concept Coupe sa údajne dostane do výroby.

Viem, slovo údajne znamená, že nič nie je isté a v tomto prípade to platí dvojnásobne. Akokoľvek sú funkcionári Volva opantaní úspechom svojho dizajnového počinu, nadchádzajúca zima môže ich myšlienky schladiť a opäť priviesť tam, kde väčšina modelov od Volva patrí: do krajiny s názvom pohodlná a bezpečná nuda. 

Autobild však tvrdí, že Švédi o výrobe naozaj uvažujú. Pravda, určite nebudú Volvo Concept Coupé pľuť ako na bežiacom páse, skôr plánujú „kusovku“ v spolupráci s talianským  malosériovým výrobcom a dizajnérskym štúdiom Bertone. Spolupráca medzi Volvom a Bertone má svoju históriu, a tak je naozaj možné, že z toho niečo bude. Pravdu sa dozvieme pravdepodobne až začiatkom roka 2014.

To, že je Volvo P1800 skutočná legenda potvrdzuje aj fakt, že je to auto s najväčším počtom najazdených kilometrov na svete.

Nie je príliš pravdepodobné, že by sa pod kapotou pripravovaných áut udržalo pohonné ústrojenstvo aké sídli v Concept Coupé. Preplňovaný štvorvalcový dvojliter skombinovaný s elektromotorom dával konceptu výkon až 400 koní, a to sa zdá byť na súčasné Volvo príliš veľa. Ale nepredbiehajme. Volvo si na rozmyslenie dáva čas, a keď rozhodnutie príde, určite vám dáme vedieť. Zatiaľ si môžete užiť bohatý obrazový materiál, ktorý sme pri tejto príležitosti pre vás pripravili. V galérii okrem nádherných obrázkov samotného konceptu, nájdete aj ikonické Volvo P1800, na ktorého odkaz tento koncept poukazuje. 

Ján Hargaš
ZDROJ: Volvo, AutoBild

Komentáre k článku


Stream naživo