2014-04-10 18:08:09
Autosalón v Bratislave 2014
Autosalón v Bratislave 2014
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Pozrite si Autosalón v Bratislave v super galérii!

A je to tu! Prišiel čas na našu super galériu. Víkend je pred nami a treba sa nechať inšpirovať!

Autosalón v Bratislave je v plnom prúde. Mnohí tam už boli, mnohí sa ešte len chystajú. V našej super galérii nájdete všetko čo pre vás vystavovatelia a obchodníci pripravili. Teda... skoro všetko. Ak by sme dali do galérie všetko, bolo by tam aspoň tisíc obrázkov. Povedzme teda, že je tam všetko zaujímavé. Tak je to správne! :)

Autosalón toho priniesol naozaj veľa a už minimálne druhý rok (a viac) je jednoznačne najvýznamnejším automobilovým podujatím na Slovensku a dokonca možno tvrdiť, že i v okolitom okruhu. U najbližších susedov totiž podujatie podobného meradla nájdeme len veľmi ťažko – jedine Viedeň.  

Nech je význam autosalónu akokoľvek veľký (či v svetovom meradle akokoľvek malý), ťaží najmä z toho, že sa koná iba pár týždňov po autosalóne v Ženeve a iba pár týždňov pred autosalónom v Pekingu. Zdanlivo ďaleké destinácie spolu súvisia. Autá a technické novinky, ktoré zažijú svoju premiéru v Ženeve, to majú do Bratislavy len na skok a tak sa niekoľko z nich ujde aj Slovensku. Na druhú stranu, autosalón v Pekingu je taký významný, že len ťažko možno očakávať, že to čo bude v Pekingu, by niekto vypustil aj v Bratislave. V zásade teda platí, že novinky áno, ale najmä tie slovenské.

Prišli zo Ženevy, doplnili ich tie z Frankfurtu. K tomu sa pridajú domáci obchodníci a vystavovatelia a vozidlá, ktoré vždy zaujmú oko slovenského návštevníka. A máme poriadne veľký mix ingrediencií, ktoré sa zmiešavajú na výstavisku v Inchebe.

Ak by vás skôr zaujímali luxusnejšie a športovejšie autá než tie od klasických vystavovateľov, zamierte do fotošpeciálu č.2.

Medzi najvýznamnejšie novinky Autosalónu patrí nový Peugeot 308 SW, Mercedes triedy S – kupé, Mercedes GLA, Kia Soul, Octavia Scout, Škoda Vision C, Golf Sportsvan, Golf R, Gold Golf, Fiesta R2, Ford Mondeo, Porsche Macan a iné. Nájdu sa aj také chuťovky ako Jaguar F-type, McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia, Maserati Ghibli a iné. Tieto „chuťovečky“ vás čakajú už zajtra v druhej časti našej super galérie. Takže nezúfajte, v zajtrajšej galérii totiž nájdete fotografie, ktoré nenájdete nikde inde ;). Ale to až zajtra. Dnes je dnes a čaká vás viac než 80 fotografií zachytávajúcich všetky novinky, zaujímavé autá a tiež atmosféru na autosalóne. Čo dodať? Dobrú chuť! :)

Zdroj: Ján Hargaš

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo