2013-09-20 04:35:00
Robert Kubica
Robert Kubica

VIDEO: Robert Kubica znova havaroval! Zrazil kravy, neskôr prišiel o koleso...

Smolný víkend má za sebou notoricky známy hazardér Robert Kubica. Tento krát vyviazol bez zranení, čo však nemôžu povedať poľské kravičky...

Bývalý pretekár Formule 1, Poliak Robert Kubica je veľmi rýchly a úspešný pretekár. Jeho jazda je však ďaleko za hranicou zdravého rozumu. Miluje rely a svojej vášni sa venoval aj počas účinkovania v kráľovskom motošporte F1.

V roku 2011 pre vážnu nehodu, pri ktorej takmer prišiel o ruku, stratil miesto v kokpite efjednotky. To mu však nezabránilo pokúšať šťastie ďalej. Pustil sa do rely naplno. Súťaží v kategórii WRC 2, ale objavuje sa aj v najvyššej kategórii WRC. Odvtedy mal zopár viac, či menej vážnych nehôd, no tento víkend zasa pokúšal osud tak ako to vie len on.  

Počas tréningu na Rely Poľska, ktorá sa konala minulý víkend mal hrozivo vyzerajúcu nehodu. Dostal šmyk, stratil kontrolu nad vozidlom, urobil pár kotrmelcov vo vzduchu a pristál medzi pasúcimi sa kravami. Trafil minimálne jednu (z roztraseného videa to nie je dobre vidieť), ale aj tá nehodu našťastie prežila. Ostatným sa podarilo ujsť, respektíve Kubica preletel ponad ne. Kubicovi ani spolujazdcovi Maciejovi Baranovi sa nič nestalo a bez problémov vyšli z Citroënu. Mechanikom sa podarilo otrieskané auto dať do poriadku a Kubica mohol na hlavných pretekoch štartovať.

Lenže cez víkend začalo v poľskom mestečku Mikolajki pršať a to poriadne. Z ciest na rýchlostných skúškach sa stala bahenná pasca, ktorá mátala všetkých zúčastnených. Po pár prejazdoch vytvorili autá na poľných cestách hlboké koľaje. Na počasie doplatil Kubica, keď v jednej zo zákrut stratil predné koleso. Namiesto toho, aby preteky ukončil, pokračoval ďalej a s trojminútovou stratou prišiel do cieľa. Je celkom možné, že sa koleso odtrhlo pre technické problémy spôsobené predchádzajúcou nehodou. Máloktorý pretekár by po takomto incidente pokračoval ďalej. Hlavne ak by stratil kompletné koleso zhruba v polovici rýchlostnej skúšky, tak ako Kubica. Lenže Kubica je iný prípad. Veď posúďte sami:

Či je to blázon, smoliar, hazardér alebo výnimočný jazdec nechávame na vašom zvážení. Aj keď často skončí mimo trate, jeho výsledky sú nepopierateľné. Poliaci ho milujú. Nezáleží na tom, že rely nedokončil. Podstatné je, že sa zúčastnil a zabavil divákov! Navyše, poľskú rely aj tak vyhral domáci pretekár...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, rajdpolski.pl, Łukasz Koziarski

Komentáre k článku


Stream naživo