2023-05-16 14:01:00
Renault Rafale
Renault Rafale
Zdroj: Renault

Renault ukázal prvé obrázky nového SUV kupé: Bude sa volať Rafale

Nové SUV kupé odvodené od nového modelu Austral dostane čisto francúzske meno - Rafale.

A áno, máte pravdu, ak vám pri tomto mene v hlave idú predstavy lietadiel. Meno Rafale už Renault používal a to aj pri lietadlách. Koniec koncov, aj v prípade Renaultu sa firma okrem áut venovala aj iným odvetviam, vrátane toho leteckého. Zdôvodnenie výberu mena Rafale nájdete na videu. Je vo francúzštine s anglickými titulkami. V skratke vysvetľuje, že Rafale je po francúzsky slovo "poryv" teda poryv, závan vetra. Naznačuje to čo to o športovosti a dynamike budúceho modelu.

A tentokrát to nebude len v tom dizajnovom jazyku, pretože toto väčšie SUV Coupe, ktoré sa zaradí do segmentu D a prakticky nahradí model Talisman, bude mať aj skutočný výkon. Jeho plug-in hybridná sústava založená na prepĺňanom spaľovacom motore a silných elektromotoroch vpredu i vzadu dodá údajne až cca 280 koní, pohon všetkých kolies a prvýkrát u Renaultu aj kombináciu natáčania zadnej nápravy 4Control so 4x4.

Okrem tejto vrcholnej motorizácie dostane Rafale akiste aj štandardný hybrid, ktorý bude mať aj Austral. Bežné benzínové a naftové motorizácie však už veľmi nečakajte. Toto je auto, ktorého emisná norma bude Euro7, takže obyčajnosti si veľmi nemôže dovoliť.

Viac informácií získame neskôr, už teraz je ale zrejmé, že vozidlo čerpá dizajn z najnovších skíc a konceptov značky a bude celkom ľahko odlíšiteľné od modelu Austral a to nielen tvarom karosérie, ale i ďalšími detailami.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo