2023-04-21 22:37:00
BMX XM 50e
BMX XM 50e
Zdroj: BMW M

BMW XM 50e - Základný model kombinuje radový šesťvalec so silným elektromotorom

Namiesto osemvalca má šesťvalec. Systémový výkon tak klesol z vyše 600 na menej než 500.

Niežeby BMW nedokázalo z trojlitrového šesťvalca vytlačiť toľko sily bez pomoci elektromotora, no v prípade nového XM osádza Podkapotu výhradne plug-in hybridné pohonné jednotky (zatiaľ). Základný model XM s označením 50e prinesie rovnakú dávku vizuálnych orgií ako silnejšie verzie, avšak jeho dynamika bude o niečo nižšia.

Sklamanie však cítiť netreba. Základný model ponúkne 350 kW a 700 Nm vďaka čomu zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy. To je pre vyše dva a pol tony hmotné SUV vynikajúci čas.

Auto má na výber množstvo farieb, v kabíne má ohnuté displeje natočené na vodiča a vzadu má dostatok priestoru pre dvoch dlháňov.

Podstatnejšie je, že prináša množstvo mágie, ktorá auto drží na ceste, aj keď by ste čakali, že to ďalej už nepôjde a auto sa vrhne dole roklinou.

Jednou z vecí, ktoré pomáhajú vozidlu nabrať kilogramy je samozrejme batéria. Tá má kapacitu identickú so silnejšími verziami. 22,1 kWh tróni v oblasti zadnej nápravy a dopomáha autu k nižším emisiám a bezemisnej jazde pri vzdialenosti do cca 80 km.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo