2023-02-16 16:30:00
Nový Renault Espace
Nový Renault Espace
Zdroj: Renault

Renault chystá dva nové SUV modely: Luxusný Espace a predĺžený Captur

Renault v nasledujúcich rokoch privedie na trh viacero nových modelov.

Niektoré budú niesť už známe mená, iné budú mať mená celkom nové. Jedným z nich bude kompaktné SUV, ktoré sa zaradí medzi súčasný Captur a nový Renault Austral. Auto bude postavené na platforme CMF-B a vychádzať bude z faceliftovaného modelu Captur. Príchod vynoveného Capturu je doslova na spadnutie, nový model príde o niečo neskôr. Auto by malo mať identickú techniku, i prednú masku, no obrázky naznačujú, že predĺženie vozidla prebehne prostredníctvom predĺženia rázvoru a čiastočne zadného previsu. Z capturovských 4,23 metra by sa auto malo dostať na 4,40. Predĺženie pomôže zväčšiť priestor na zadných posuvných sedadlách ako i v kufri. Nový model by mal prísť približne o rok. 

Auto by malo mať podľa francúzskeho magazínu L'Argus Podkapotou kompletne nové pohonné jednotky, ktorých základom má byť nový trojvalec s objemom 1,2 litra. Ten by mal prísť najprv s výkonom 130 koní, neskôr 140 a tiež s výkonom cca 100 až 110 koní a to v jednoduchšej verzii bez variabilnej geometrie turbodúchadla. Všetky tieto verzie by mali byť 48 V hybridy s tým, že Captur dostane aj nový full hybrid založený práve na prepĺňanom motore s celkovým výkonom 145 koní. L'Argus tvrdí, že v ponuke zostane plug-in hybrid s atmosférickým 1,6 litrovým motorom, avšak bude mať o niečo väčšiu batériu - 10,5 kWh. Full hybrid bude mať tiež väčšiu baterku, ale len o 0,1 kWh - 1,3 kWh. 

Čoskoro by sme mali zistiť viac aj o predĺženej verzii nového modelu Austral, ktorý dostane meno Espace. Auto bude mať dĺžku 4,72 metra a techniku bude zdieľať práve s Australom. To znamená, že jeho kľúčovým motorom bude full hybrid s výkonom cca 200 koní, ktorý by mal v blízkej budúcnosti dostať aj Austral. Espace by mal podľa RNews.cz získať aj výkonnejší variant FHEV motora s výkonom vyšším o cca 20 koní a v roku 2024 by mal dostať aj silný plug-in hybrid s výkonom 280 koní. 

V galérii nájdete skice nového modelu Espace ako i grafiku predĺženého Capturu, ktorý pre L'Argus pripravil Oufti Design. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault, L'Argus, RNews.cz

Komentáre k článku


Stream naživo