2022-12-16 15:30:00
Opel Mokka Electric dostala
Opel Mokka Electric dostala nové vnútornosti
Zdroj: Opel

Opel Mokka Electric má nové vnútornosti - dlhší dojazd, silnejší motor

Opel pokračuje v odhalovaní svojich elektrických verzií s aktualizovaným pohonom.

Opel Mokka Electric už viac nie je Mokka-e, ale Mokka Electric. Týmto krokom Opel dorovnáva názvy svojich elektrických verzií automobilov. Aj nová Mokka Electric dostala najnovšiu verziu pohonnej sústavy, ktorú už obdržala Astra Electric, či model Peugeot 308. Treba si na ňu zvyknúť, Stellantis ju bude vkladať do každého modelu stojaceho na platforme kombinujúcej spaľovacie a elektrické verzie.

Inovovaný kompaktný crossover Mokka Electric dosiahne tabuľkovo o 20% vyšší dojazd ako ešte stále aktuálna verzia. Dojazd podľa WLTP sa šplhá na úroveň 406 km. Pôvodne dokázala Mokka-e odjazdiť 338 km vo WLTP cykle.

Toto zlepšenie ide na vrub jednak väčšej kapacite batérie (54 kWh z toho využiteľných pre jazdu 51 kWh) a zároveň na vrub silnejšiemu a efektívnejšiemu elektromotoru. Priemerná spotreba podľa menovaného cyklu je 15,2 kWh. Len upozorňujem, že počas testu staršej verzie som jazdil s priemernou spotrebou 17,6 kWh na 100 km. Zlepšenie teda možné je, no na 15 treba skutočne obdivuhodnú snahu.

Motor posilnil na 115 kWh (156 k) a 260 Nm, práve tieto parametre by autu mohli pomôcť lepšie vzdorovať diaľničným rýchlostiam, to bola doteraz slabina všetkých crossoverov s danou pohonnou jednotkou.

Samozrejmosťou je 100 kW rýchlonabíjanie a samozrejmosťou je aj limitovaná maximálna rýchlosť - na 150 km/h.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo