2022-12-08 12:45:00
Opel Astra Electric
Opel Astra Electric
Zdroj: Opel

Opel Astra je ďalším elektrickým hatchbackom i kombi: Pekne a rozumne

Model Opel Astra prichádza aj s plne elektrickými verziami.

Astrá má podobne ako francúzsky kolega menom 308 paletu motorov štartujúcu na preplňovaných benzínových i naftových agregátov. V ponuke sú tiež plug-in hybridy a teraz sa modelové portfólio zväčšuje aj o elektrické verzie.

Opel Astra Electric prichádza ako v podobe hatchback, tak kombi. V oboch prípadoch je Podkapotou tá istá strojovňa. Elektromotor na prednej náprave s výkonom 115 kW a s krútiacim momentom 270 Nm. Astra má maximálnu rýchlosť 170 km/h a maximálny dojazd podľa WLTP 417 km. Kapacita batérie je 54 kWh. Baterka má 102 článkov v 17-tich moduloch a podľa WLTP je vozidlo schopné jazdiť so spotrebou 14,9 kWh na 100 km.

Výhodou je, že elektrické komponenty nezmenšujú priestor pre batožinu a cestujúcich, respektíve tak robia úplne minimálne. Dôkazom je 516 litrov batožinového priestoru za piatymi dverami.

Auto podobne ako dobre vybavené spaľovacie Astry ponúkne rozpoznávanie hlasu, pokročilejšie svetlá InteliLUX, 10 palcový displej nového infotainmentu a k tomu kopu asistenčných systémov. V ponuke je tiež AC nabíjanie s výkonom 11 kW a DC nabíjanie s výkonom do 100 kWh. Pri maximálnom výkone môže takmer vybité auto získať 80% kapacity batérie za cca 30 minút.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo