2022-12-07 14:55:00
Bentley Batur počas testovania
Bentley Batur počas testovania

FOTO: Bentley Batur vyzerá v uliciach ešte lepšie

Bentley svoj nový limitovaný model Mulliner Batur pripravuje pre zákazníkov s poctivosťou sebe vlastnou.

Model Mulliner Batur je limitovaná edícia. Celkovo sa ich vyrobí len 18 kusov a všetky boli predané ešte pred oficiálnym predstavením vozidla. To ale neznamená, že by značka svoj exkluzívny kúsok poslala zákazníkom skôr, než prototypy prejdú tradičným testovaním. To zahŕňa vyše 120 testov v reálnych podmienkach počas 58 týždňov.

Dva modely autá začali svoju púť po testovacích lokalitách. Prvá trasa zahŕňa 2500 kilometrov naprieč európskymi krajinami. Púť fialového automobilu s označením "0" začala v Nemecku, pokračovala cez Francúzsko do Španielska a späť až do Talianska. Ďalšie v poradí sú vysokorýchlostné testy, kde Batur môže preukázať, čo jeho 740 koní a 1000 Nm prameniacich z útrob motora W12 dokáže.

Auto na obrázkoch je v očarujúcej fialovej farbe zvanej Purpe Sector s detailami v odtieni Satin Titanium. Batur sa chystá na ďalších 4600 km po Európe v rôznych teplotách a počasí tak, aby sériové kúsky prišli k zákazníkom s vychytanými základnými slabôstkami. Treba to, veď každý jeden zákazník zaplatil za Batur minimálne 2 milióny libier, nemôže sa stať, že sa 18-karátové zlaté doplnky tlačené na 3D tlačiarni v kabíne napríklad po pár dotykoch odlomia...

Pozrite si auto na obrázkoch a sami povedzte, či za tie peniaze stojí.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Bentley

Komentáre k článku


Stream naživo