2022-10-19 17:00:00
Porsche 911 Carrera T
Porsche 911 Carrera T
Zdroj: Porsche

Porsche 911 Carrera T - pre nerozhodných

Porsche 911 Carrera je naozaj ostré náčinie, model Carrera S ešte viac. Toto je kompromis.

No a model T je presne uprostred nich. Je určený tým, ktorí si uvoľnenú a veselú Carreru užívajú rovnako ako ostrú nabrúsenú Carreru S. Je to skrátka kompromis medzi dvoma verziami auta, ktoré väčšina z nás aj tak berie ako mimoriadne športové. Ako keď máte rožok biely a rožok grahamový, no a Porsche vymyslelo rožok z polovice biely, z polovice grahamový. Rozdiel to nebol veľký ani predtým, nebola to predsa žemľa, ale teraz je rozdiel ešte menší.

Model 911 Carrera T, T od slova Touring je výrazne ostrejší ako štandardná Carrera, je určený tým, ktorí stoja o puristický a značne odľahčený jazdný zážitok, avšak chcú v aute absolvovať aj naozaj dlhé trasy. Najlepšie to dokumentuje hmotnostný rozdiel na úrovni vyše 45 kg. Auto má v základe manuálnu sedemstupňovú prevodovku, znížený športový podvozok so samosvorným diferenciálom, v základe má Sport Chrono balík, športový výfuk a v základe tiež ne-má zadné sedadlá. Ale keď budete chcieť, bez príplatku si tam tie sedadlá môžete dať, rovnako ako vám bez príplatku vymenia manuál za PDK automat.

Interiér je rovnako ako exteriér odlíšený od štandardu. Auto stojí na 20 palcových vpredu a 21 palcových diskoch vzadu. Auto v štandarde zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 291 km/h. Vozidlo sa k prvým zákazníkom dostane na jar tohto roka. Auto si môžete prezrieť v galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Porsche

Komentáre k článku


Stream naživo