2022-09-06 13:30:00
Toyota Yaris Cross GR
Toyota Yaris Cross GR Sport
Zdroj: Toyota

Toyota predstavuje trošku okorenený Yaris Cross GR

Toyota si pripravila športovú výbavu aj pre svoje najmenšie SUV.

Toyota rozširuje svoju ponuku modelových verzií a na jeseň uvedie novú líniu výbavy GR SPORT inšpirovanú športovými úspechmi tímu TOYOTA GAZOO Racing aj pre svojho najmenšieho zástupcu kategórie SUV. Yaris Cross GR SPORT sa v Európe začne predávať v treťom štvrťroku tohto roka (október, november, december).

Yaris Cross sa vo výbave GR Sport odlišuje najmä decentnými úpravami zovňajšku, výbavovými doplnkami a mierne odlišným naladením podvozka.

Pri pohľade zvonka rozpoznáme nový Yaris Cross GR SPORT podľa nových 18-palcových zliatinových kolies s desiatimi lúčmi a brúsenými povrchmi. Športové detaily zahŕňajú nový zadný difúzor a mriežku chladiča so za tepla lisovaným vzorom rastra vo vyhotovení s čiernym lakom a decentným označením GR. Charakteristickým odtieňom verzie GR Sport je nový odtieň Sivá Dynamic, ktorú si možno zvoliť aj vo dvojfarebnom vyhotovení v kombinácii s kontrastnou čiernou strechou a stĺpikmi.

Interiér

Predné športové sedadlá zaujmú novým sivým čalúnením s červeným prešívaním, pričom podobné výrazné prešívanie je použité aj na volante a hlavici radiacej páky. Nápadné logo GR skrášľuje hlavové opierky predných sedadiel, tlačidlo spúšťania motora, panel združených prístrojov i volant a ďalej sú použité modrosivé dekory vo výplniach dverí a v oblasti prístrojového panela, vyhradené iba pre túto verziu.

Yaris Cross podobne ako súrodenec zvaný jednoducho Yaris stojí na platforme GA-B. Tá sa vyznačuje prítomnosťou hybridných motorizácií, no tiež vyššou tuhosťou karosérie a slušným nastavením podvozka. Jazdné schopnosti GR Sport mení odlišne naladený systém odpruženia pre lepšie reakcie riadenia, potlačenie náklonov a zlepšenie priľnavosti. Stručne a skrátka: podvozok modelu GR Sport bude o niečo tvrdší v prospech športovejších jazdných vlastností.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Toyota

Komentáre k článku


Stream naživo