2022-08-22 11:30:00
Dodge Charger Daytona SRT
Dodge Charger Daytona SRT Concept
Zdroj: Dodge

Dodge Charger Daytona SRT Concept - Takto to má vyzerať. Aj znieť! EV so zvukom

Pred týždňom sme tu mali nový Dodge zvaný Hornet. Teraz je tu to, čomu Dodge naozaj rozumie.

Badge-engineering teda preznačkovanie produktu inej automobilky, to nie je ideálny prípad predstavenia nového modelu a typickým príkladom je Alfa Romeo Tonale, ktorú dostal do svojej ponuky aj Dodge. Tonale po americky je Dodge Hornet a akokoľvek dobré je to auto, stále je to Alfa, bez ohľadu na to, čo je na kapote.

Toto je ale celkom iný príbeh. Toto je príbeh modelu Dodge Charger, ktorý vyzerá presne tak, ako by koncept elektrického nástupcu modelu Charger mal vyzerať. Trochu retro, no moderný dizajn podporený LED-kami kam oko dohliadne a k tomu poriadne elektrické parametre a výkon vraj ešte väčší ako má dnešný Hellcat. A ten má v špecifikácii SRT Daytona 535 kW (727 k) a 881 Nm. V prípade modelu Charger Hellcat však ide o výkon z masívneho 6,2 litrového motora V8 Hemi. V prípade budúceho elektrického modelu Charger Daytona SRT však pôjde o energiu z elektromotora (elektromotorov). Tie budú súčasťou celku zvaného Banshee. Banshee je ikonické meno, no v novom elektrickom svete je to meno novej AWD platformy s 800 V architektúrou.

Dodge ale pozná svojich fanúšikov, preto má toto auto Podkapotou niečo s názvom Fratzonic EV výfukový systém. Ako presne funguje? To nie je úplne zrejmé, no pravdepodobne zmes reproduktorov v kombinácii so zosilnením zvuku samotných elektromotorov. Nech je to čokoľvek, znie to obdivuhodne. A nech to robí akokoľvek, Dodge tvrdí, že to dosahuje zvuk až 128 dB. Niečo z čoho v Bruseli praskajú okná a v blízkosti konceptu aj ušné bubienky... Pozrite si nasledujúce video a ak chcete vidieť tento koncept detailne, je tu aj galéria.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Dodge, Stellantis

Komentáre k článku


Stream naživo