2022-08-15 17:45:00
Porsche 911 Sally Carrera
Porsche 911 Sally Carrera Special
Zdroj: Porsche

Porsche 911 Sally Carrera Edition - filmová Sally je skutočná a je skvelá

Toto auto je pravdepodobne to najkrajšie, ktoré dnes na internete nájdete.

Kreslený film Autá vznikol už pred vyše pätnástimi rokmi, dočkal sa dvoch pokračovaní, to tretie prišlo v roku 2017 a opäť oživilo lásku k pôvodnému filmu i ďalším v sérii. Cars/Autá sú dnes už ikonickým filmom a nielen preto, lebo mali dobrý príbeh, ktorý dokázal pobaviť i rozcítiť deti i dospelých, aj pre príbeh, ktorý sa odohrával za oponou. Najvýraznejšou postavou príbehu nebola ani Sally (Bonnie Hunt), ani McQueen (Owen Wilson), ale Doc Hudson. Toho nahovoril Paul Newman, legendárny modrooký herec, ktorý zožal úspechy nielen na filmovom plátne a v televízii, ale aj na pretekárskych okruhoch. Stal sa štvornásobným šampiónom americkej série cestných pretekov SCCA a azda ani nemusím pokračovať v náznakoch, že celý film bol čiastočne založený aj na jeho živote. Newman zomrel dva roky po vydaní prvého filmu a tak zo série zmizla i jeho postava.

Filmy Cars/Autá dnes už patria medzi najpopulárnejšie filmy s automobilovou tematikou a sú filmom, ktorý úspešne slúži otcom, aby zo svojich detí stvorili automobilových fanúšikov na svoj obraz.

Zdroj: Porsche

Tak ako automobilového nadšenca najviac chytí za srdce vzťah pretekára a mentora, tak naše polovičky najviac zaujme vzťah medzi hlavným hrdinom a hrdinkou menom Sally. Pravdepodobne najkrajšie auto v celom filme sa dočkalo realistického a skutočného stvárnenia priamo od automobilky Porsche. Postava Sally bola od začiatku veľmi jasne koncipovaná ako Porsche Carrera (ročník 2002) a všimnúť si to musel doslova každý jeden divák. Kým taký Lightning (Bleskový) McQueen bol zmesou rôznych amerických športových modelov (so základom v Corvette), Sally bola dokonalým kresleným Porsche.

Teraz možno povedať, že sme v súčasnej generácii modelu Porsche 911 Carrera našli aj dokonalé stelesnenie kreslenej postavičky. Za všetko hovorí farba laku a detaily odrážajúce ako film, tak meno kreslenej postavy a aj jednu z hlášok z filmu. Nebudem prezrádzať ktorú, pozrite si galériu a zamerajte sa na volant, tam ju nájdete.

Zdroj: Porsche

Porsche 911 Sally Carrera Edition (vyrobený jediný exemplár) má Podkapotou dobre známy šesťvalcový boxer s dvojitým prepĺňaním a celkovým maximálnym výkonom 353 kW. Krútiaci moment je 569 Nm. Automobil je okrem stickerov a fantastickej Sally Blue Metallic farby odlíšiteľný aj dvadsať- respektíve 21-palcovými (vzadu) diskami, ktoré ste mohli nájsť pri generácii 996. Auto má dokonca aj tetovanie skryté pod spoilerom a ako správne auto pre nadšenca má manuálnu (7-stupňovú) prevodovku.

Ak by ste chceli mať Sally len pre seba, treba sa pripraviť na poriadnu sumu peňazí, pretože toto auto pôjde do dražby. A to 20. augusta počas podujatia Monterey Car Week v Californii, výťažok pôjde na charitu a novému majiteľovi okrem auta pribudne ďalší pár diskov, hodinky, či kresby z produkcie filmu Cars od Boba Pauleyho.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Porsche

Komentáre k článku


Stream naživo