2022-05-26 11:50:00
BMW 3 Facelift 2022
BMW 3 Facelift 2022
Zdroj: BMW

FOTO: BMW 3 Sedan a Touring - nový iDrive, decentný facelift

BMW radu 3 prešlo pred pár dňami faceliftom. Výsledok je konzervatívny.

A takí by pri rade 3 rozhodne mal byť. Už dávnejšie sa dizajnéri značky vyjadrili, že kým pri rade 4 si môžu dovoliť odvážny dizajn, rad 3 bude vždy ten konzervatívnejší. Pre BMW je tento model kľúčový už niekoľko generácií a dráždiť klientov veľkými ľadvinkami, či rozdelenými prednými svetlami by bolo riskantné. 

Rad 3 vo verziách Touring a Sedan majú po facelifte čistejší dizajn prednej časti. Ľadvinky sú väčšie a môžu byť aj čierne, no auto sa s nimi skôr viac ponáša na rad 5, než na rad 4. Novinkou je možnosť ladiť športový vzhľad automobilu nielen cez M balík, ale aj cez M Sport Pro balík. V ponuke je mnoho dizajnov diskov kolies, mnoho farieb a dodatočných cca 150 farieb cez BMW Individual. 

Auto má odteraz v základnej výbave cloudovú navigáciu i trojzónovú klimatizáciu. V základnej výbave je aj nový infotainment iDrive8, ktorý na palubnú dosku prináša veľký zaoblený panel s dvomi displejmi. Menší 12,3 palcový je pred vodičom vo funkcii digitálneho prístrojového štítu, 14,9 palcový zas tvorí centrálny displej. Novým skleneným panelom sa musel zmeniť i tvar palubnej dosky, ktorá má menšie výduchy vzduchotechniky a jej ovládanie sa posunulo na nové miesto. Auto tiež už nemá klasický volič automatickej prevodovky, ale zapustený pišvor podobne ako napríklad Citroen. Isteže je to blbosť, ale trendy blbosť. 

Auto má kopu dostupných asistenčných systémov i kopu motorizácií štartujúcich na výkone 150 koní a končiacich na úrovni 375 koní. Podkapotou teda nájdete priortne štvorvalce od verzie 318i až po šesťvalce 330d a M autá s označením M340i xDrive a M340d xDrive. Takisto sú v ponuke dva hybridy - 320e a 330e, pričom silnejší môže byť vybavený aj pohonom xDrive. Fotografie nového radu 3 nájdete v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo