2021-08-26 17:30:00
VW ID.4 GTX na
VW ID.4 GTX na Slovensku
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Volkswagen ID4 GTX je v Bratislave. Vysoký výkon, športový štýl

Volkswagen priviezol svoj športovo orientovaný crossover ID4 GTX aj na Slovensko.

 

Aktuálne si ho môže prezrieť každý záujemca, pretože je vystavený v e-mobility store v Auparku v Bratislave spolu s ďalšími elektromobilmi a nevyhnutným príslušenstvom vrátane rôznych druhov nabíjačiek.

ID4 GTX je aktuálne vrcholnou špecifikáciou elektrického crossoveru značky Volkswagen. Stavia na odkaze spaľovacích áut s označením GTI a prináša mu celkom nový elektrický rozmer. Ako už písmenko v názve napovedá, ide o novinku s pohonom všetkých kolies. Žiaden kardan, ale dva rozdielne motory na dvoch nápravách, pričom každý chvíľku ťahá pílku, prípadne si vzájomne pomáhajú.

V spolupráci dokážu vyprodukovať maximálny výkon 220 kW a cca 460 Nm krútiaceho momentu. To už je solídny odpich aj pre masívny elektromobil s batériami s netto kapacitou 77 kWh. Výsledkom je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 6,2 sekundy a maximálna rýchlosť zvýšená na 180 km/h.

Auto má progresívne riadenie, športový podvozok a utiahne až 1200 kg brzdeného prívesu, čo je pri elektromobiloch stále nevšedné číslo. Auto stojí na 20-palcových diskoch a okrem zvýšeného výkonu ponúka aj dizajnové vylepšenia vrátane športových sedačiek vnútri.

ID4 GTX zvládne na jedno nabitie prejsť 340 až 480 km podľa jazdného štýlu. Cena na Slovensku štartuje na úrovni 53 180 eur.

Výbava GTX je najvyššia a vychádza z výbavy Pro. V základe sú IQ Light Matrix svetlá, spomínané dvadsiatky kolesá, nabíjanie s výkonom až do 125 kW, či infotainment Discover Pro s 10 palcovým dotykovým displejom. Posledné dva prvky však už obsahujú aj nižšie výbavy. ID4 má cenovku v základnej výbave so základnými batériami s kapacitou 52 kWh (netto) 36 450 eur. 

Fotografie z prvého dňa vystavenia GTX v Auparku nájdete v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo