2021-04-01 10:50:00
Nissan Patrol Nismo V8
Nissan Patrol Nismo V8 2021
Zdroj: Nissan

FOTO + VIDEO Nissan sa musel zblázniť: Patrol Nismo V8 aj do Európy!?

V dobe elektrifikácie a nahrádzania objemu turbodúchadlami priviesť túto atmosférickú V8 obludu do Európy? 

Tak to by sa Nissan musel skutočne zblázniť. Ešteže máme dnes deň bláznov, inak by tomu človek aj uveril. Ale inak Nissan včera skutočne predstavil model Patrol Nismo. Akurát ho predstavil v Dubaji a pre región Stredného východu. Priviezť ho do Európy a ešte aj naštartovať? Veď to by dozaista okamžite roztopilo alpské ľadovce. V Emirátoch majú iba piesok a tam sa trocha spáleného benzínu navyše stratí medzi dunami. No a navyše, ak by sa aj niečo topilo, tak vraj po roztopení piesku vzniká sklo a to vyzerá skoro ako ľad. Nakoniec sa teda všetko na dobré obráti. 

Uznajte však, že toto auto vyzerá ako aprílový žart. V našich končinách určite. Na Strednom východe je ale šiesta generácia modelu Patrol stále dostupná a po druhom facelifte dostala aj športovo orientovanú verziu zvanú Nissmo. 

Auto má Podkapotou 5,6 litrovú atmosférickú V8-čku, ktorej maximálny výkon je 319 kW (434 k) a maximálny krútiaci moment je 560 Nm. Motor je vycibrený špecialistami z tímu Takumi. Kto pozná Nissan vie, že sú to iba štyria majstri svojho remesla, ktorí majú dovolené stavať motor pre model GT-R. Z atmosférickej jednotky získali v porovnaní so štandardným Patrolom V8 o 30 koní viac. 

Patrol Nismo má okrem vylepšeného motra vylepšený aj zvuk, no celé auto dostalo aerodynamický bodykit. Nový je predný nárazník, zadný nárazník s LED hmlovkou inšpirovanou monopostom F1. Nové je aj masívne krídlo, ktoré je vraj inšpirované krídlami sokola. A kto vie, čo v regióne predstavuje sokol, vie tiež, že toto auto práve získalo dodatočných sto bodov zo sto.

Patrol stojí na 22-palcových kovaných diskoch, dostal nové čalúnenie sedadiel, karbónový povrch palubnej dosky a viacero ďalších špecifických detailov.  Nový je aj infotainment s dvomi displejmi pod sebou a nové sú aj tlmiace materiály, ktoré znižujú vibrácie pevného rámu a zlepšujú tak zvukovú izoláciu diania okolo kabíny. Ďalšie obrázky nájdete v galérii. 
 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo