2021-03-27 16:04:00
Alpina B8
Alpina B8
Zdroj: Alpina

FOTO: Farby, detaily, štýl - vychutnajte si novú Alpinu B8 Gran Coupé

Alpina robí vysokovýkonné verzie BMW skutočne mimoriadnymi. Stačí pár decentných zmien a auto dýcha novým dojmom.

Po úspechu modelov BMW Alpina B7 Sedan a XB7 sa ponuka modelov značky Alpina rozširuje o nový model BMW Alpina B8 Gran Coupé. Vo výraznom dizajne spája najvyššiu úroveň výkonu, dynamiky a komfortu. Nový model sa u predajcov objaví v lete 2021.

Pozrite si parádne fotografie Alpiny v klasickej zelenej farbe v kombinácii s veľkými diskami a bledým interiérom. Toto je M8 pre tých, ktorí chcú brutálny výkon, no zároveň komfort v štýle modelu GT. 

Alpina má Podkapotou 4,4 litrový motor V8 s dvomi "hot V" turbodúchadlami s maximálnym výkonom 457 kW (621 k). Maximálny krútiaci moment je 800 Nm a dostanete ho už od 2000 ot/min. 

Ak by dizajn elegantného Gran Coupé nestačil k vyjadreniu výnimočnosti značky Alpina, je tu ešte na mieru robený zvuk. 

Poskytuje vizuálny aj zvukový zážitok, vznikol tak, aby znižoval spätný tlak a vytváral výrazný, prirodzený zvuk výkonného motora V8. Vodič vie ovplyvniť zvuk zmenou režimu medzi COMFORT a SPORT, čím ovláda aktívne klapky vo výfukovom potrubí.

Podvozok modelu BMW Alpina B8 a nastavenie odpruženia sa podarilo harmonicky vyvážiť, takže spája špičkový komfort pri jazde na dlhé trasy s precíznymi možnosťami ovládania. Adaptívne tlmiče sa dokážu prispôsobiť širokému spektru požiadaviek, ktoré poskytujú nastavenia režimov od COMFORT+ po SPORT+.

Vzhľad modelu B8 Gran Coupé sa vyznačuje elegantnými líniami, ktoré majstrovsky zvýrazňujú plynulú siluetu vozidla. Atletický charakter umocňujú aerodynamické doplnky Alpina. Kované 21-palcové disky z ľahkých zliatin ALPINA CLASSIC s minimalistickým 20-lúčovým dizajnom tvoria nezameniteľný poznávací prvok značky .

Dizajn interiéru v každom detaile odráža luxusný komfort modelu BMW APLINA B8. Skvostný interiér dopĺňajú materiály najvyššej kvality, rozšírená štandardná výbava a exkluzívne detaily Alpina. Dosť bolo písmen, teraz si pozrite galériu. 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo