2021-03-06 19:31:00
Porsche Taycan Cross Turismo
Porsche Taycan Cross Turismo
Zdroj: Porsche

FOTO Vychutnajte si Porsche Taycan Cross Turismo - elektrické superkombi do terénu

Porsche vie ako zaujať publikum. Taycan je predajný hit. Vo verzii Cross Turismo bude nepochybne tiež.

Športový elektromobil s veľkou batériou, vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a zároveň schopnosťou prechádzať aj cez ľahší terén. Toto je sen. Elektrický sen. 

Taycan Cross Turismo je shooting brake odvodený od štandardného modelu Taycan. Má k dispozícii viac priestoru pre veľké hlavy veľkých pasažierov na zadných sedadlách. Má kufor, ktorý môže sklopením zadných operadiel narásť až na vyše 1200 litrov. K tomu má ešte 85 litrov Podkapotou. 

Automobil je od štandardného modelu postavený štandardne vyššie o 20 mm. Vďaka vzduchovému podvozku môže ísť ešte o ďalších 10 mm vyššie. Prostredníctvom terénneho balíka ale môžete pridať ďalších 30 mm. To už športovému vozidlu s praktickým kufrom umožní zísť z asfaltovej cesty a prejsť po nespevnenom povrchu do cieľa cesty. 

A keby to predsa ďalej nešlo, automobil odvezie pokojne aj dvojicu ebajkov taktiež značky Porsche a na nich sa dostanete už ozaj ďaleko od spevnenej cesty. 

K dispozícii je hneď niekoľko verzií, no všetky majú v základe pohon oboch náprav. Výkon začína na 280 kW a plynulo pokračuje až na 460 kW. Najvýkonnejší model Taycan Turbo S Cross Turismo vie krátkodobo pre Launch Control dosiahnuť výkon až 560 kW. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je za 2,9 sekundy a maximálna rýchlosť je 250 km/h. Dojazd tejto verzie je podľa WLTP 388 až 419 km. 

Batérie majú v prípade všetkých verzií 93,4 kWh a nabíjací výkon je taký vysoký, že to stačí na jeden stojan IONITY, alebo odber mesta veľkosti Prievidze. To bol vtip. Toľko elektriny tam ešte nikto nevidel.  

Model je v podstate len o cca 1500 eur drahší ako porovnateľne vybavený sedan. Auto štartuje v Nemecku na cene 93 635 eur a prvé vozidlá sa dostanú k zákazníkom už v lete. 

Auto nájdete v bohatej galérii. Nech sa páči. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Porsche

Komentáre k článku


Stream naživo