2021-01-25 14:00:00

Takto by mala vyzerať nová Kia Sportage. Radikálny dizajn a nová technika

Kia Sportage je doslova za dverami a jej vizuálnu stránku riešia internety naozaj dlho.

Kia Sportage sa už štyri generácie nesnaží zdokonalovať vlastný dizajn. Jej cieľom je s príchodom každej generácie vzbudiť čo najviac záujmu prostredníctvom radikálne odlišného dizajnu. Tak to bolo aj v roku 2015, keď prišla na trh súčasná štvrtá generácia. Teraz, o šesť rokov neskôr, sa chystá príchod piatej generácie modelu a tak ako doteraz, aj odteraz by novinka mala dizajnom šokovať.

Výrazné črty tváre jej nakreslil ďalší nezávislý majster dizajnu a svoj postoj zverejnil na ruskom portáli kolesa.ru. Jeho dizajn je vypracovaný na základe tvarov kamuflovaných prototypov. Niečo podobné sme tu mali aj pred pár mesiacmi. Správy pochádzajúce z Kórei naznačovali, že auto bude vyzerať taktiež veľmi radikálne. Ako skica z ruska, tak aj staršie obrázky, sa zhodujú v základných črtách, takže je veľmi pravdepodobné, že reálne auto bude oblečené presne v tomto duchu.

Sportage je sesterským modelom Hyundaiu Tucson a ten rovnako prišiel s originálnym dizajnom. Vzhľadom na genetickú prepojenosť sú isté krivky nevyhnutné pri oboch modeloch, no rovnako nevyhnutné sú aj identické motorizácie. Aj pri modeli Sportage sa záujemcovia môžu tešiť na paletu hybridných, plug-in hybridných a tiež mild-hybridných motorizácií. Samozrejmosťou by mal byť ako pohon prednej, tak oboch náprav, rovnako výber z manuálnej i automatickej prevodovky.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: kolesa.ru

Komentáre k článku


Stream naživo