2021-01-24 12:50:00
Volkswagen ID4
Volkswagen ID4
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen odštartoval predpredaj ID.4: Crossover láka na bohatú výbavu

Druhý elektromobil koncernu Volkswagen je na Slovensku v predpredaji.

 

Po ID.3 prichádza väčší ID.4. Koncipovaný ako crossover, ponúkne viac priestoru pre batožinu a cestujúcich s vyšším posedom. Jedným dychom treba potvrdiť, že už v ID.3 sedíte pomerne vysoko, keďže sedíte na svojom zdroji energie.

Tým je aj v prípade ID.4 veľká batéria uložená v podvozku. Nová elektrická platforma MEB ponúkne veľkú kapacitu batérií pri veľkom priestore pre posádku.

Zdroj: Volkswagen

Nová ID.4 prichádza s uvádzacím bonusom a cenovkou na úrovni 41 750 eur pri výbave Life. To ale neznamená, že auto má len batérie a volant. Life je ozaj bohatá výbava a v štandarde máte ako dojazd až 522 kilometrov, tak výkon 204 koní, ďalej dvojzónovú klimatizáciu, determálne sklá, infotainment s navigáciou Discover Pro s 10 palcovou obrazovkou a konektivitou CarPlay, Android Auto, komunikáciu CarX, bezkľúčové štartovanie, balík základných asistenčných systémov vrátane núdzového brzdenia a udržiavania v pruhoch, palubnú nabíjačku 11 kW a maximáln úroveň nabíjania až 125 kW. Auto má tiež 6 ročnú záruku (alebo 160 000 km) na pokles kapacity batérie pod 70%.

Zdroj: Volkswagen

Zaujímavé sú tiež pekné ceny wallboxov, ktoré kúpite od 530 eur. Vyššia výbava Bussiness pridáva napríklad Matrix LED svetlá. Táto výbava je od 45 600 eur.

Automobil je zo začiatku dostupný jedine s najvyššou kapacitou batérie, neskôr by mali prísť viac rozpočtovo a mestsky orientované verzie. Prvé autá dorazia na Slovensko v apríli.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo