2020-11-19 09:21:00
Honda Civic sedan 2022
Honda Civic sedan 2022
Zdroj: Honda

Honda Civic 11. Nová generácia je za rohom. Najprv ako sedan

Jedenásta generácia modelu Honda Civic práve ukázala svoje krivky. Ako prototyp. Ako sedan.

Tak toto je on. Teda jeho prototyp. Ale to nevadí, lebo by mal byť zhodný so sériovým modelom na 99%. Ide o verziu sedan, ktorá to síce má v Európe nahnuté, ale myslím, že v tomto štýle by sa uchytila. Je to vlastne zmenšený súčasný Accord. Ten u nás nie je dostupný, no práve konzervatívny Civic by ho vedel nahradiť. Mne sa napríklad páči aj ten súčasný Civic sedan. 

Nová generácia prinesie nové asistenčné systémy a kompletne vynovený dizajn. Konzervatívny dizajn. Čistejší dizajn. Dizajn, ktorý dnes internetoví diskutéri voľajú nudný. Tí istí nazývali dizajn súčasného Civicu ako príliš uletený. Tak sa rozhodnite! 

Auto by malo prísť aj do Európy, aj keď nás bude zaujímať najmä jeho európska špecifikácia a verzia hatchback, ba Type R. V USA majú mať naďalej benzínové agregáty s výkonmi od 160 do 310 koní. Ten najslabší je pritom atmosférický dvojlitrový štvorvalec VTEC. Aby vám aj ľúto bolo. U nás by sa mal ukázať aj hybrid. Zistíme už čoskoro. Pozrite si Civic v galérii. Nájdete tam aj skicu interiéru. Tam tiež došlo k vyčisteniu dizajnu. 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo