2020-09-05 12:00:00
Toyota Hilux 2020
Toyota Hilux 2020
Zdroj: Toyota

Nový Hilux už pozná slovenské ceny. Ešte nemal silnejší motor

Slovenské zastúpenie Toyoty začalo v predpredaji ponúkať novú Toyotu Hilux.

Cena najvýkonnejšieho Hiluxu v histórii sa začína na 26 330 € bez DPH. Prvé vozidlá k zákazníkom dorazia koncom tohto roka. Nový Hilux prichádza s jedinečnou predĺženou zárukou na 5 rokov alebo 250 000 km, čo je najlepšia ponuka v danej triede.

Novinkou je rozšírenie motorizácií o nový úsporný dieselový agregát s objemom 2,8 litra s výkonom 204 koní a krútiacim momentom 500 Nm, ktorý doplní existujúci motor 2,4 D s výkonom 150 koní. Najvýkonnejší Hilux v histórii poskytuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h tesne nad hranicou 10 sekúnd.

Zdroj: Toyota

Nový Hilux ponúka užitočné zaťaženie1 tonu a utiahne príves s hmotnosťou až 3,5 tony. Manuálne pripojiteľný systém 4x4 pre jazdu v teréne dopĺňa automatický samosvorný diferenciál, asistent rozjazdu do kopca (HAC) alebo systém aktívneho riadenia trakcie (A-TRC).

Dotyková obrazovka systému Toyota Touch®2 s uhlopriečkou 8" ponúka celý rad multimediálnych funkcií, od integrácie inteligentných telefónov až po systém ozvučenia JBL s technológiou Harman Clari-Fi pre zábavu na cestách.

Zdroj: Toyota

Na palube sa nachádza aj zadná parkovacia kamera a plejáda vyspelých bezpečnostných systémov, medzi ktoré patrí napríklad prednárazový bezpečnostní systém (PCS) s detekciou chodcov a cyklistov, systém rozpoznávania dopravných značiek (RSA) alebo adaptívny tempomat. Prepracované bolo tiež nastavenie podvozka pre lepší komfort na cestách, ako aj nastavenie odozvy plynového pedála pre ovládanie v teréne.

Zdroj: Toyota

Hilux štartuje na cene 26 330 eur bez DPH za Single Cab v základnej výbave Live. Súčasťou základnej výbavy všetkých verzií je pohon všetkých kolies. Extra Cab je za 27 420 eur a dostupný je len v pracovnej výbave Live. Double Cab s rovnakým motorom 2,4 D s výkonom 150 koní a s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou štartuje na cene 27 750 eur bez dane. Double Cab s rovnakým motorom ale s automatickou prevodovkou je dostupný od vyššieho stupňa výbavy Active a stojí od 30 230 eur bez DPH. Najsilnejší motor v histórii modelu Hilux, verziu s označením 2,8 D získate od výbavy Active za 31 230 eur. Ide o verziu 4x4 s manuálnou prevodovkou. 6-stupňový automat dostanete taktiež od výbavy Active a za 32 650 eur. Azda najzaujímavejšou ponukou je verzia Invicible (neporaziteľný), ktorá oslavuje odolnosť modelu a pridáva mu športový dizajn a bohatú výbavu. Vrcholom ponuky je Invincible Sport. Invincible kúpite len s najsilnejším motorom, ale aj s manuálnou prevodovkou. Táto verzia je za 37 180 eur a verzia Invincible Sport s automatom je za 42 600 eur bez DPH.

Zdroj: Toyota

História modelového radu Hilux siaha do roku 1968. Svoje unikátne vlastnosti preukázal v extrémnych podmienkach na všetkých kontinentoch. Jeho kvality dokazuje víťazstvo v Dakarskej rely či zdolanie severného pólu. Toyota Hilux sa teší dlhodobej popularite aj na Slovensku, v rámci segmentu je najpredávanejším modelom na slovenskom trhu.

Zdroj: Toyota

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Toyota

Komentáre k článku


Stream naživo