2020-08-23 12:50:00
Nové Subaru Levorg
Nové Subaru Levorg
Zdroj: Subaru

FOTO: Nové Subaru Levorg – evolučný dizajn, nový motor, nová platforma

Subaru predstavilo japonskú špecifikáciu novej generácie modelu Levorg.

 

Subaru minulý rok v Európe predstavilo modernizovaný Levorg. Kombi stojace na pomedzí prémie a štandardu získalo po facelifte niekoľko drobných zmien, no najmä väčší atmosférický boxer motor. V Japonsku teraz predstavili už novú generáciu. Dizajn je evolúciou tvarov súčasného Levorgu a zároveň sa približuje konceptom s označením Viziv. Nové auto stojí na novej platforme spolu s Imprezou, XV, či Foresterom. Disponuje novým motorom, väčším vnútorným priestorom a novými technológiami, vrátane kompletne prepracovaného interiéru a aj prevodovky.

Zdroj: Subaru

Auto má k dispozícii digitálny prístrojový štít s viacerými možnosťami zobrazovania, má veľký vertikálny centrálny displej s vysokou konektivitou. Interiér pôsobí maskulínne a zároveň kvalitne.

Auto je väčšie ako predchodca. Na dĺžku sa Levorg zväčšil o 65 mm na 4755 mm. Väčší je aj rázvor a to o 20 mm, má teda 2670 mm. Výsledkom je viac priestoru pre zadných pasažierov a kapacita batožinového priestoru na úrovni 561 litrov.

Zdroj: Subaru

Auto má novú tuhšiu a teda bezpečnejšiu konštrukciu. Vďaka nej má odlišné jazdné vlastnosti a môže si dovoliť aj komfortnejšie nastavenie podvozku. Štandardne má pohon všetkých kolies a štandardne má novú CVT prevodovku s 80% nových dielcov.

Najzaujímavejší je ale nový motor. Ide o prepĺňaný boxer štvorvalec s objemom 1,8 litra a s výkonom 130 kW (5200-5600 ot/min) a s maximálnym krútiacim momentom 300 Nm. Motor má v prepočte na naše údaje kombinovanú spotrebu 7,3 litra benzínu na 100 km podľa WLTP.

Zdroj: Subaru

Subaru uvedie kompletnú špecifikáciu modelu 15. októbra, japonskí zákazníci si auto môžu predobjednať už počas augusta. Európske špecifikácie zatiaľ nie sú zrejmé, rovnako ako okamih, kedy nový Levorg dorazí. Otázne je, či by v Európe s prepĺňaným motorom bez elektrifikácie vôbec mal šancu prejsť novými emisiami. Uvidíme ako to Subaru vyrieši. Je celkom možné, že auto uvidíme s tým istým MHEV motorom, aký má napríklad XV.

Viac fotografií nájdete v galérii. 

Zdroj: Subaru


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo