2020-07-26 12:00:00
Jeep Wrangler Rubicon 392
Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept
Zdroj: Jeep

Protiliek na Bronco: Jeep Wrangler Rubicon 392 s motorom V8 už horlivo testujú

Wrangler Rubicon 392 s motorom V8 dokáže obrať Bronco o časť zaslúženej pozornosti.

 

 

Keď Jeep zistil, že jeho starý známy menom Ford Bronco prichádza, aby zabojoval o zákazníka, o ktorého bojuje aj legendárny Wrangler, pochopil, že musí niečo urobiť. Je celkom jasné, že sa na príchod Bronca v Jeepe dobre pripravili. V čase príchodu nového Fordu Bronco totiž Jeep predstavil koncept Wrangler Rubicon 392 s motorom V8 Podkapotou a celkom úspešne zobral kus mediálnej pozornosti Fordu. Stále ale išlo len o koncept, i keď veľmi blízky realite.

Dnes je už jasné, že z konceptu bude skutočné auto. Bude to vôbec prvýkrát, čo sa v sériovom modeli Wrangler skutočne ukáže motor V8. Ten zdobil skôr sesterský model CJ, no samotný Wrangler (i keď mali veľa spoločného) sa vždy spoliehal na radové štvor a šesťvalce, respektíve na motory V6.

Zdroj: Jeep

Už v názve konceptu je uvedené všetko podstatné. Auto je pomenované po objeme motora. V8 Podkapotou Wranglera má objem 6,4 litra (392 cc). Maximálny výkon je 336 kW (456 k) a maximálny krútiaci moment je 609 Nm. Motor poháňa všetky štyri kolesá prostredníctvom vylepšenej 8-stupňovej automatickej prevodovky. Auto vďaka veľkému motoru zrýchli z 0 na 100 km/h za cca 5 sekúnd.

Rubicon 392 okrem veľkého motora prináša tiež viacero offroadových vylepšení. Jeho svetlosť je 337 mm, brodivosť 864 mm. Auto má vynikajúce nájazdové a výjazdové uhly (51,6° a 40,1°). Prejazdový uhol je 29,5°. Auto má štvoricu výfukov, má 17-palcové disky obuté do offroadových 37 palcových pneumatík a... a ďalej je to v zásade Wrangler ako sa patrí so všetkými svojimi fičúrami.

Fotografi pre web carscoops.com dokonca nedávno nafotili auto ako sa preháňa po cestách/necestách v štáte Michigan v USA a bez kamufláže testuje, čo dokáže. Je teda jasné, že takýto Wrangler bude. V akých konkrétnych špecifikáciách, či sa naozaj objaví s daným motorom, alebo si vystačí s menšou 5,7l V8 s výkonom 365 koní. Prípadne, či sa motor dostane Podkapotu aj ďalších verzií, to je zatiaľ nejasné. Zistíme neskôr.

Zdroj: S. Baldauf/SB-Medien for Carscoops


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Jeep

Komentáre k článku


Stream naživo