2020-03-22 16:10:00
Ford Mach-E
Ford Mach-E
Zdroj: grab jh

VIDEO Ford Mustang Mach-E nemá s ozajstným Mustangom nič spoločné. Alebo predsa?

Čo je charakteristické pre ikonu akou je Ford Mustang? Je to iba auto s koníkom na kapote?

Čím je vlastne Ford Mustang? Je to auto, ktoré keď sa ocitne v blízkosti väčšej skupinky obyvateľov zaručene spôsobí dopravnú nehodu? Alebo je to viac? Je to to, čo vystihuje charakter skutočného občana USA – veľké, hlučné a s vysokou spotrebou? Alebo má Mustang v sebe niečo hlbšie? Nejde predovšetkým o radosť z jazdy?

Keď som prvýkrát počul, že by sa nový elektromobil s karosériou SUV Coupé mal volať Mustang, oblial ma studený pot. Nie, takto vykradnúť vlastnú ikonu? To si Ford nemôže dovoliť. A predsa si to dovolil a Mustang Mach-E je vo finálnej fáze vývoja.

Parametre auta sú obdivuhodné, to treba uznať. Cena by nemala byť vôbec extrémne premrštená, to je tiež pravda. Ale kde je rev osemvalca? Kde je vôňa benzínu? Kde je jazda bokom?

Pripomeňme si najprv len tak na okraj, že pravý Mustang neznamená len motor V8. Veď od začiatku Mustang jazdil so šesťvalcom, ba nie raz sa mu Podkapotou ukázal aj štvorvalec. Takže hluk a rev veľkého motora nie sú výhradne vecou Mustangu. Dokonca ani V8 = USA neplatí. I keď to k sebe má naozaj blízko.

Video, ktoré nájdete nižšie pod článkom sa snaží dokázať, že Mustang a Mustang Mach-E majú spoločné viac ako len meno a dizajnové prvky. Minimálne ak ide o jazdu bokom. Lebo aj elektrický Mustang má vraj tiež prinášať radosť z jazdy podobnú tej v klasickom Mustangu.

Aby to Ford dokázal, zobral kamery a pár novinárov a pustil ich na zasnežený okruh. Auto, na ktoré sa pozeráte nie je v najvýkonnejšej konfigurácii. Dokonca by malo jazdiť na mierne zjazdených celoročných pneumatikách, aby sa priblížilo reálnym podmienkam. Nuž pozrite si ho a usúďte sami. Mňa pohľad na elektromobil, ktorý sa so značným odhodlaním púšťa do frézovania zasneženej cesty potešil. Je to taká malá kvapka nádeje, že aj keď už benzín dokvapká, autá budú naďalej prinášať aspoň kúštik radosti. A najmä je to pre mnohých z nás prekvapivý pohľad. Elektromobil ide bokom? To sa len tak nevidí...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo