2020-03-11 17:20:30
Renault Espace 2020
Renault Espace 2020
Zdroj: Renault

Aktualizovaný Renault Espace je už na Slovensku. Výhradne ako Initiale Paris

Renault Espace sa prestal hrať na rozpočtovú zodpovednosť a priznal to naplno: toto je vlajková loď značky.

Renault Espace prekonal na konci minulého roka facelift. Ten priniesol svieži závan technológií a vylepšil auto v niekoľkých dôležitých kategóriách. Novinkou sú matricové LED svetlá s adaptívnym prisvecovaním zákrut a zároveň s funkciou neoslňovania s diaľkovými svetlami. Sú výkonnejšie a presnejšie ako LED svetlá pred faceliftom. Novinkou je tiež niekoľko decentných úprav vonkajšieho i vnútorného vzhľadu, nové asistenčné systémy (nový systém Easy Pilot zahŕňajúci adaptívny tempomat i asistent pre jazdu v zápche), no najmä nový informačno-zábavný systém Easy Link s vysokou konektivitou. Auto nekúpite v inej verzii ako v tej najvyššej – charakterovej – Initiale Paris. Už pred faceliftom sa 60% áut modelu Espace predalo vo výbave Initiale Paris, a tak si Renault povedal, že keď Espace, nech je so všetkým od začiatku. Či neskôr pribudnú aj lacnejšie verzie je otázne, skôr to vyzerá tak, že nie. 

Zdroj: Renault

K dispozícii je s dvomi motormi v najvyššej výbave Initiale Paris a jedine s automatickou prevodovkou. Vyberať si môžete z niekoľkých doplnkov, päť alebo 7 miestnej verzie, no najmä z dvoch typov palív. Buď stavíte na benzín s motorom 1,8 Tce označenej ako TCE 225 EDC GPF so 7-stupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou, alebo si vyberiete naftový stojan s motorom 2,0 dCi s označením Blue dCi 200 EDC. Ten je spojený s dvojspojkovou 6-stupňovou prevodovkou. Prvý je za 45 890 eur, druhý je za 45 890 eur. Oba motory sú pripravené čeliť najnovším emisným normám. Prikúpiť si môžete metalízu, či špeciálny lak za 750 respektíve 950 eur. Základný rozmer diskov je 19 palcov, no za 400 môžete kúpiť 20 palcové disky. Ďalej si môžete prikúpiť head up displej za 280 eur (dočasne povinná výbava), winter pack za 400 eur s vyhrievaním aj zadných sedadiel, dýz ostrekovačov, čelného skla a volantu. Prípadne balík Family za 1250 eur so 7 miestnym usporiadaním a s 3-zónovou klimatizáciou. Za 1100 eur máte panoramatické strešné okno a za 600 eur systém Easy Pilot s aktívnym jazdením v dopravných zápchach na diaľnici (dočasne povinná výbava).

Zdroj: Renault

Initiale Paris je istým spôsobom samostatná značka. Ide o vrchol prestíže s vôňou prémiovej triedy. V základe máte kožené sedadlá s možnosťou výberu dvoch odtieňov, systém 4Control s aktívnym riadením zadných kolies, adaptívne tlmiče, LED Matrix svetlá, 10 palcový digitálny prístrojový štít, elektrické a masážne predné sedadlá, audiosústava Bose Surround Sound System s aktívnym potláčaním hluku, zvukovo izolačné bočné sklá, atermické čelné sklo a balík asistentov vrátane parkovacieho asistenta s pohľadom 360° okolo vozidla a so systémom pre udržiavanie v jazdnom pruhu tentoraz aj s aktívnym zásahom do riadenia.

Zdroj: Renault


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo