2019-10-30 18:50:00
Cupra Ateca Limited Edition
Cupra Ateca Limited Edition
Zdroj: Seat

FOTO: Cupra Ateca aj v limitovanej edícii. Iba 5 kusov, Akrapovič a detaily

Cupra Ateca je jeden z najvýkonnejších športovo orientovaných kompaktných modelov SUV. Teraz prichádza aj v limitovanej edícii.

Štandardnú Cupra Atecu doplní špeciálna verzia Cupra Ateca Limited Edition, limitovaná na 1.999 kusov. Pre slovenský trh je ich vyhradených celkovo len 5 slovom päť kúskov.

Model Cupra Ateca Limited Edition kombinuje prepĺňaný benzínový štvorvalec 2.0 TSI s priamom vstrekovaním paliva, dosahujúci výkon 221 kW (300 k) a maximálny krútiaci moment 400 Nm, so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG, systémom pohonu všetkých kolies 4Drive, výfukovou sústavou Akrapovic a progresívnym riadením.

Zdroj: Seat

Vonkajší vzhľad limitky Cupra Ateca Limited Edition dopĺňajú prvky od nápisu Cupra medenej farby po vonkajšie detaily ako unikátny strešný spojler a kryty vonkajších spätných zrkadiel z karbónu medenej farby – špeciálneho materiálu vytvoreného značku Cupra a vyhradeného pre model Cupra Ateca Limited Edition. Paleta farieb karosérie obsahuje nový sivý odtieň laku karosérie Graphene Grey – vyhradený exkluzívne pre model Cupra Ateca Limited Edition, ako aj nápadné farby Energy Blue a Rodium Grey. Ďalej sú to 20-palcové disky kolies medenej farby s novým dizajnom, ktoré súčasne zväčšujú rozchod kolies vpredu a vzadu. Okrem toho má Cupra Ateca Limited Edition vysoko výkonné brzdy Brembo so zväčšenými kotúčmi.

Zdroj: Seat

V interiéri sa Limited Edition odlišuje poťahmi škrupinových športových sedadiel z alcantary vo farbe Petrol Blue, materiálu opakujúceho sa aj na zadných sedadlách a čalúnení dverí.

Modifikácie interiéru dopĺňajú čierne rámiky mriežok ventilácie a obklady z karbónu medenej farby na prístrojovej doske a paneli ovládania klimatizácie v stredovej konzole. Osobitý vzhľad dotvárajú špecifické velúrové rohožky Cupra na podlahe kabíny.

Zdroj: Seat

Aby bolo od začiatku jasné, že ste práve stretli, či zakúpili model Cupra Ateca v limitovanej edícii, zdobí ho výfukový systém značky Akrapovič vyrobený z titánového plechu. Okrem charakternejšieho zvuku a zníženia prietokového odporu výfukovej sústavy prispieva aj k úspore hmotnosti o 7 kg oproti štandardnému vyhotoveniu.

Pre uvedenie modelu Cupra Ateca Limited Edition na trh španielska značka spustila svoju prvú online rezervačnú platformu, na ktorej si zákazníci môžu rezervovať vozidlo od 6 týždňov pred spustením predaja. Je to prvý projekt vyvinutý softvérovým vývojovým centrom SEAT:CODE s cieľom postúpiť o ďalší krok vpred v oblasti stratégie e-Commerce značky SEAT.

 

Cupra Ateca Limited Edition

Motor

2.0 TSI

Počet valcov/ventilov

4/16

Objem

1.984 cm3

Vŕtanie x zdvih

82,5 x 92,8 mm

Kompresný pomer

9,3:1

Max. výkon

221 kW (300 k)

Max. krútiaci moment

400 Nm

0 - 100 km/h

5,2 s

Maximálna rýchlosť

247 km/h

Kombinovaná spotreba

8,5-8,9 (WLTP) / 7,4 (NEDC) l/100 km

Kombinované emisie CO2

192-201 (WLTP) / 168 (NEDC) g/km

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo