2019-08-25 07:50:00
Hyundai i30N Project C
Hyundai i30N Project C
Zdroj: Hyundai

Hyundai vo Frankfurte predstaví ešte ostrejší i30 N s označením Project C

Hyundai i30 N Project C je špeciálna ešte ostrejšia verzia modelu i30 N vo verzii s výkonom 275 koní.

Hyundai pripravil výhradne pre európskych zákazníkov značky limitovanú edíciu modelu i30 N. Športový hot-hatch s maximálnym výkonom 275 koní dostane ľahšiu, nižšiu a ešte ostrejšiu verziu.

Hyundai i30 N Project C príde na autosalón vo Frankfurte a jeho následný predaj začne koncom tohto roka. Celkovo ich značka vyrobí 600 kusov.

Project C je inšpirovaný okruhom vo vývojovým centre v kórejskom Namyangu, ktoré je zároveň filozofickou centrálou divízie N. Ide o testovací okruh označený ako Area C, práve tam začala divízia N svoju púť a práve tam začínajú svoju cestu aj ďalšie modely s označením N. Aby to zas čitateľ nemal príliš jednoduché, obrázky kamuflovaného auta pochádzajú z testov na slávnom Nurburgringu, kde má Hyundai európske vývojové centrum. No skrátka dušou v Kórei, kolesami v Európe. 

Zdroj: Hyundai

Project C bude stáť na motoršportom inšpirovaných 19-palcových diskoch, bude využívať karbónom spevnené plastové komponenty. Auto by tak malo mať nielen nižšiu hmotnosť, no malo by tiež získať na lepšej odozve za volantom a tiež na prejazdových rýchlostiach v zákrutách. Čo teda znamenajú motoršportom inšpirované disky kolies a ktoré konkrétne časti auta budú z karbónom vystužených plastov zistíme až vo Frankfurte budúci mesiac.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo