2019-07-05 14:30:13
BMW X7 PIKAP
BMW X7 PIKAP
Zdroj: BMW

FOTO: BMW X7 pikap nie je aprílový žart. Je skutočné a môže vyraziť na cesty

BMW dnes predstavilo nový a mimoriadne nevšedný karosársky variant modelu X7. Odvezie aj motorku.

BMW dnes predstavilo unikátnu verziu svojho najväčšieho SAV (SUV). Model X7 prišiel o zadnú časť strechy i okná a namiesto nich získal 10 centimetrov dĺžky navyše a k tomu veľký nakladací priestor vhodný na odvoz aj veľkej motorky, akou BMW F 850 GS rozhodne je.

Ide o jediný kus svojho druhu a je výsledkom snov i práce 12-tich učňov BMW. Auto však nie je len koncept, je homologizované a pripravené povoziť minimálne svojich tvorcov za zážitkami.

Myšlienkou za jeho vznikom bola totálna sloboda, ktorú dvojica týchto strojov dokáže dodať.

Zdroj: BMW

Nakladací priestor má na dĺžku 140 až 200 cm (otvorené veko). V duchu prémiovosti i technologickej vyspelosti je podlaha a bočné panely vybavené obložením z dreva i zo špeciálnych SLS tlakom vytvorených plastov (3D tlač, kde je vstupný materiál prášok, žiadanú podobu získava stlačením).

Zdroj: BMW

Cieľom dizajnu nakladacej plochy i ďalších s ňou súvisiacich karosárskych komponentov bolo vytvoriť pripomienku jachty, k tomu dopomáha aj hlboká modrá s označením Tanzanit Blue. Kvalitné a dobre pôsobiace materiály i vzduchový podvozok nastaviteľný v dvoch úrovniach. Pikap X7 je o 200 kilogramov ľahší ako sériový model.

Zdroj: BMW

Podkapotou má radový benzínový šesťvalec pod označením xDrive40i s výkonom 340 koní. Darcovské vozidlo pochádza z predsériového balíka testovacích vozidiel. V duchu udržateľnosti tak namiesto toho, aby šlo do šrotu, dostali ho do rúk učni a vytvorili tento výnimočný produkt. A či sa dočká sériovej výroby? Tak o tom môžeme jedine snívať, či skôr pochybovať. Ale vzhľadom na cenovku tohto vozidla by som sa veľmi nečudoval, keby sa niektorý z jeho majiteľov rozhodol o podobne orientovanú prestavbu. Koniec koncov, v kabíne sa naďalej odvezie pätica, stále je to luxusné SUV a mať po ruke motorku nemusí byť vôbec zlé.

Zdroj: BMW


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo