2018-08-30 14:00:30
Škoda Vision RS
Škoda Vision RS
Zdroj: SKoda

Škoda Vision RS: Takto bude vyzerať nový „Rapid." Tiež budúcnosť RS

Škoda dnes ukázala svetu koncept nového hatchbacku nižšej strednej triedy s výrazne športovým razením.

Škoda Vision RS predznamenáva ako budúcnosť športových verzií značky Škoda označených ako (VRS) RS, ale tiež ukazuje ako bude vyzerať nový hatchback v nižšej strednej triede. Ako je už známe, model Rapid čoskoro odíde do dôchodku a namiesto neho uvidíme nový model v karosérii hatchback, ktorý sa o zákazníka pobije s menami ako Leon, Golf, Mégane, či 308. Pôjde o klasický hatchback. Jeho duševným predchodcom je aktuálny model Rapid Spaceback. Nový model ale pôjde vyššie, ponúkne viac a ako vidieť, nepôjde o viac priestoru, ako o viac športovosti a viac prestíže.

Je to jeden z prvých modelov značky, na ktorých vidíme celkom zreteľne dizajnový jazyk nového šéfdizajnéra značky Olivera Stefaniho. Auto sa vyznačuje ostrými krivkami a takmer kolmou maskou s výraznými bočnými kontúrami. Najmä spodná časť v oblastí dverí môže evokovať franzúzsky Mégane. Pri pohľade zozadu vidieť zreteľný odkaz na predchodcu i viacero nových detailov. 

Auto má celkovú dĺžku 4356 milimetov, šírku 1810 milimetrov a výšku 1431 mm. Rázvor je 2650 mm. Keď k väčšiemu rázvoru prirátame kolesá umiestené na krajoch karosérie a veľké disky s aerodynamickým profilom i s množstvom výrazných doplnkov, vidíme nielen nový hatchback, no najmä detaily, ktoré budú v budúcnosti odlišovať modely RS od zvyšku tlupy.

Zdroj: SKoda


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo